Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

4 Herfsttrends van 2020!

De temperatuur daalt en de dagen worden korter: de herfst komt eraan! Tijd om de gezelligheid in huis te halen. Wij geven jou 4 herfsttrends voor 2020. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees gauw verder!

Trend 1: Statement piece

Een statement piece, een eyecatcher, is een opvallend meubelstuk of woonaccessoire waar de aandacht meteen naar toe getrokken wordt. Een statement piece zorgt ervoor dat alle aandacht meteen naar één punt wordt gebracht. Het vormt een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur. Wanneer je de rest van je interieur afstemt met het statement piece creëer je een stijlvolle en samenhangende look.

Het toevoegen van een eyecatcher in een rustig interieur is leuk om de ruimte wat spannender te maken. Een opvallende spiegel, felgekleurde fauteuil, kussen met drukke print of een kandelaar in afwijkende kleur kan zorgen voor een verrassend effect. Om een statement piece goed te laten uitkomen is het belangrijk dat deze in contrast is met de rest van je interieur. Contrast kan zitten in materiaal, stof, vorm of kleur.

Trend 2: Duurzaam

De vintage look is een trend die we veel gaan zien in de herst. Items met een verhaal, een erfenis of een ‘kringloopgelukje’ krijgen meer betekenis en prominente plek in huis. Zo kan je ook oude meubels een tweede leven inblazen door ze bijvoorbeeld een likje verf te geven. Het is het leukst om deze vintage items  te combineren met moderne meubels en woonaccessoires voor een verrassend en persoonlijk interieur. Recyclen is natuurlijk goed voor het milieu, je portemonnee en daarnaast geeft het je ook een goed gevoel als je ergens moeite voor hebt gedaan.

Trend 3: Invloeden vintage jaren 70

Vintage retro is helemaal terug. Als er íets centraal staat bij retro meubels dan zijn dat ronde vormen en zachte lijnen. Dit zie je vooral terug in stoelen en grote fauteuils, maar ook in de ronde afwerking van bijvoorbeeld een dressoir. Houten meubels op schuine pootjes, buisstoelen en bolvormige lampen mogen in een retro interieur zeker niet ontbreken!

Trend 4: Art deco invloeden

Let is shine! Kies voor hoogglans grijs, goud, zilver en metaal. De interieurs uit de jaren twintig staan voor onvervalste Hollywood Glamour. Goud, zilver en andere metaaltinten vormen de basis van het kleurenpalet aangevuld met zwarte, witte of grijzen designelementen.

Neutrale kleuren staan in fel contrast met de opvallende meubels en accessoires in hoogglans of spiegelglans die in de herfst net zo gaan domineren als ze in de roaring twenties deden. Ook textiel mag opvallen: satijn en zijde kenden nooit eerder zo veel succes!

                                    

Heb jij ook zo’n zin gekregen in de herfst? Volg deze trends en je haalt de herfst in huis!

Gratis verzenden <br /> boven €100,- Gratis verzenden
boven €100,-
Gratis <br /> retourneren Gratis
retourneren
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties

wij hebben alle
kennis in huis,
vraag gerust!

Chat met Hieke
Marieke Hey, ik ben
online!
Menu