Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Najaarstrend: Curved lines

Het is duidelijk: organische vormen in het interieur zijn weer helemaal terug! De najaarstrend ‘curved lines’ omarmt zachte, vloeiende contouren in het interieur voor een gevoel van harmonie en beweging. Denk hierbij aan de afwerking van muren, of bepaalde meubels als tafels en banken. Voor een mooi en rustig geheel laat je deze ronde vormen op verschillende plaatsen terugkomen. En daar helpen wij graag bij!

Begin klein

Om de ronde vormen in jouw huis terug te laten komen, hoef je het niet altijd groots aan te pakken. Begin klein. Het vloerkleed vervangen kan al meteen impact hebben op de sfeer. Het doorbreekt de standaard en valt daarom goed op. Ook kun je denken aan een ronde salontafel, een lamp met een handgemaakte uitstraling, of een lampenvoet met een organische vorm voor een andere look.

Als je heel praktisch kijkt naar de fundering van een huis, is alles al behoorlijk recht: van rechte ramen en wanden tot rechte deuren. Deze elementen hebben allemaal scherpe, hoekige vormen. Een ronde vorm in de vorm van een meubel voegt dan al gauw een vleugje zachtheid toe aan de ruimte.

Een gevoel van flow

Gebogen lijnen creëren een gevoel van beweging en vloeien. Ze leiden het oog op een natuurlijke manier door de ruimte, waardoor een gevoel van harmonie ontstaat. Terwijl rechte lijnen vaak een gevoel van stabiliteit en strakheid geven, brengen gebogen lijnen een subtiel evenwicht in de energie van een ruimte. Ze voegen een vleugje speelsheid en organische vormen toe. Hierdoor ontstaat er een balans in je interieur.

Curved lines meubels

Bij een interieur als curved lines is het ideaal om banken en zitmeubelen te kiezen met afgeronde armen en rugleuningen. Dit voegt een gevoel van vloeien en comfort toe aan de ruimte. Overweeg ook banken met organische vormen en zachte kussens voor een uitnodigend gevoel.

Als je het hebt over de eethoek kies dan tafels met gebogen poten of randen. Dit creëert een elegant en harmonieus middelpunt in de eetruimte. Voeg aan de tafel stoelen toe die ronde rugleuningen hebben en goed samen “flowen” met de algehele stijl van het interieur.

Wanneer het gaat om opslagmeubilair, kun je kiezen voor kasten en dressoirs met gebogen handgrepen of zelfs een licht afgeronde vorm. Dit voegt een subtiel element van beweging toe aan de ruimte en trekt interesse.

Verlichting

Verlichting met gebogen lijnen kunnen een prachtig middelpunt zijn. Laat zien hoe ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een sculpturaal kunstwerk in een ruimte kunnen zijn. Gebogen lijnen in verlichting brengen een subtiele maar krachtige dynamiek met zich mee.

Gebogen lijnen in verlichting creëren een gevoel van vloeien en beweging in een ruimte. Ze breken met de strakke lijnen van de standaard verlichting en voegen een dynamisch element toe. De vorm van de gebogen armaturen kan het licht op een unieke manier verspreiden. Dit zorgt voor een zacht, diffuus licht dat de sfeer in een ruimte verbetert.

Verlichting met gebogen lijnen kan ook dienen als een prachtig middelpunt in een kamer. Het vangt de aandacht en voegt een eyecatcher element toe aan het interieur.

Waarom de woonstijl curved lines?

Als je houdt van zacht in vormen en een warm gevoel wil creëren is de curved lines woonstijl echt iets voor jou. Deze woonstijl zorgt ervoor dat je een warme sfeer creëert op een speelse manier. Het geeft een uitnodigend gevoel en zorgt voor een flow in je interieur die je lekker laat voelen in je eigen huis. Doordat het rust en speels is zorgt deze stijl ervoor dat het interessant blijft maar niet te druk.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu