Ga naar de inhoud

Dit zijn de 3 woontrends van het najaar 2022

1. Organische vormen, warme materialen

Van ronde en ovale vormen gaan we dit jaar over op de ‘soft shapes’. Organische vormen zijn vloeiende vormen die veelal doen denken aan de natuur. Dat is niet zo gek, want in de natuur vind je veel van deze vormen terug. Leuk feitje: hierdoor roept het positieve associaties op in ons brein en zorgt het voor rust en sfeer.

Geen strakke stoelen aan rechthoekige tafels of traditionele hoekige banken. Deze strakke, nette lijnen maken plaats voor onregelmatige vormen. Denk aan organisch gevormde tafels, maanvormige hoekbanken, banken met ronde zittingen en stoelen met een afgeronde rugleuningen. Zelfs de kasten en salontafels zijn rond of hebben afgeronde hoeken.

Deze elementen stralen vrouwelijkheid uit en creëren een warme, uitnodigende sfeer. Maar weest niet bang om te combineren: voor een speels effect is het juist leuk om strakke en rechthoekige elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige vloerkleed zoals vloerkleed Neo.

2. Japandi

Dé woonstijl die steeds meer terrein wint onder interieurliefhebbers is de Japandi stijl. Maar allereerst: wat houdt deze populaire interieurtrend eigenlijk in? 

De Japandi stijl is een combinatie van Scandinavisch design en Japans minimalisme. Echte Japandi kleuren zijn lichte kleuren. Samen met houten elementen is de Japandi stijl een mooie mix van dé woontrends van 2022. Maar hoe creëer je deze trendy woonstijl nu in jouw interieur? Wij helpen je op weg met tips, inspiratie en ‘shop de looks’! 

Een mix van twee stijlen

Eenvoud en strakke lijnen zijn typerend voor het Scandinavische interieur, maar de soberheid en de neutrale kleuren zijn juist zeer Japans. De overeenkomst tussen deze twee stijlen is minimalisme. Beide stijlen zijn qua meubels, accessoires en kleuren minimalistisch en rustig. Rust en balans zijn belangrijk als je de Japandi stijl in huis wil creëren. Denk bijvoorbeeld aan dressoir Hellen, hanglamp Nimbus of de lounge fauteuil Sara.

3. Retro moderne twist

Warme kleuren, ronde vormen en vrolijke patronen: de 70’s retro trend maakt een comeback! Voor de één roept het een fijne herinnering op en de ander kent het alleen van foto’s van vroeger. Flashback naar bloemenprint banken, geometrisch behang en bruine schrootjes muren. Het is niet gek dat deze interieurstijl één van de trends van 2022 is.

De trend kenmerkt zich als erg knus en gezellig. De moderne twist in deze trend vind je vooral in het kleurgebruik. Want waar deze trend vroeger draaide om de kleur oranje, kiezen we nu massaal voor terra, een wat zachtere oranje tint. Materialen die typerend zijn voor de 70’s zijn velvet, rotan en kurk. Deze materialen zien we ook heel veel terug komen in deze trend. En de schrootjes muur? Die heeft plaats gemaakt voor een modernere variant, de latjes muur!

 

HUUS,nl kasten dressoirs bresso 3 deuren hoofdafbeelding

Volg ons op onze socials!