Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Hoe vind je het perfecte vloerkleed voor jouw huis?

Op iedere vloer past een kleed!

Als je je interieur helemaal op orde hebt valt je op dat je toch nog een ding mist… een beetje warmte, een extra finishing touch: een vloerkleed! Heb je moeite met het vinden van dat ene perfecte vloerkleed? Dan helpen wij je verder! 

Speciaal voor jou hebben we een aantal tips en trics op een rijtje gezet voor het vinden en stylen van het perfecte vloerkleed. Er zijn oneindig veel soorten, maten, kleuren, materialen en prijzen op het gebied van vloerkleden. Laten we beginnen met: waar moet je op letten? 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vloerkleed?

Zoals genoemd is het allereerst zeer belangrijk te letten op de vorm, maat en materiaal. Iedereen heeft namelijk zijn eigen smaak, inrichting en budget. Wij zijn ervan overtuigd dat op iedere vloer een kleed past.

Verschillende vormen vloerkleden 

Er zijn ronde, vierkante en rechthoekige vloerkleden. Hoe weet je nou welke bij jou past? Bij het kiezen van de vorm van je nieuwe vloerkleed is het belangrijk te kijken naar de manier waarop je zelf de ruimte in wil delen en hoe jij graag een kleed in de kamer hebt liggen. Doorgaans geldt dat een vierkant of rechthoekig vloerkleed wat strakker staat en een rond vloerkleed speelser oogt door de organische vorm die je toevoegt aan je interieur. 

Optie 1: een rechthoekig vloerkleed onder de eerste poten van de bank

Als je kiest voor een rechthoekig vloerkleed kan je deze het beste onder de eerste poten van de bank leggen, zo heeft het kleed een verbindende werking. Het geeft ogenschijnlijk meer ruimte en lucht aan je woonkamer, dus zeker als je wat kleiner woont is dit de ideale manier om de ruimte groter te laten lijken. 

Optie 2: een rechthoekig vloerkleed los voor de bank.

De meeste vloerkleden zijn rechthoekig. Dat komt omdat de meeste meubels ook rechthoekig zijn. Kies je er dus voor om het kleed los voor de bank te leggen dan komen je meubels goed tot zijn recht, omdat de accenten dan meer naar voren komen. 

Wil je meer gezelligheid, ruimte of knusheid dan geeft een vloerkleed voor de bank meer warmte. Dit is zeer geschikt voor grote, industriële en moderne woonkamers. 

Optie 3: een rond vloerkleed

Ben je dol op ronde vloerkleden? Dan kan je deze ook los voor je bank leggen met een salontafel in het midden voor een gezellige woonkamer. Je kan ook het vloerkleed onder een van de poten van de bank leggen met een bijzettafel ernaast. Hiernaast lenen ronde vloerkleden zich prachtig voor een extra zithoekje met een fauteuil en een bijzettafel, dit geeft zo’n hoek in één klap een warmere look.

Extra tip: Een rond kleed past ook mooi onder een ronde eettafel! 

Shop the look!
Vloerkleed Himalaya
Shop the Look!
Vloerkleed Jute

Optie 4: Vloerkleed in de slaapkamer

Wil je nou een vloerkleed in je slaapkamer? Dat kan! Je kan kiezen om een groot vloerkleed en die onder je hele bed te leggen of 2 kleine kleedjes aan de zijkant, want wat is niet lekkerder dan je bed uitstappen en op een zacht vloerkleed staan. Iedereen heeft natuurlijk een andere (slaap) kamer en de mogelijkheden zijn oneindig. Je kan ook een kleed onder je bureau of make-up tafel leggen of 2 rode kleden half over elkaar heen in het midden van je (slaap) kamer. 

Nu je al één stap verder ben met het kiezen van de plaats waar je het kleed neer legt, is het belangrijk te kiezen voor de juiste kleur en afmeting te kiezen.

Afmetingen Vloerkleed

Veruit de meeste vloerkleden hebben een afmeting van ongeveer 160×230 cm. Voor grote (woon) kamers is er vaak ook keuze uit andere afmetingen, bijvoorbeeld 170×240 cm, 200x290cm en 200×300 cm. Heb je een wat kleinere (woon) kamer? Dan kan je kiezen voor een rond kleed van 120×120 cm of 150×150 cm. 

Hoe weet je zeker welke maat je nodig hebt? Plak met bijvoorbeeld wat schilderstape af waar je het kleed wil hebben liggen en kijk vanuit verschillende hoeken en perspectieven. Als je eruit bent welk formaat het beste bij jouw woning past meet je de lengte en de breedte op en kies je de maat voor je vloerkleed.

Donkere vloerkleden 

Vind je het mooi om een donker kleed in huis te leggen? Donkere vloerkleden geven vooral een warme en persoonlijke uitstraling. Denk aan een zwart of rood kleed voor extra warmte in je (woon)kamer. De kleur groen kan je mooi combineren met cognackleurige meubels, maar ook zeker met blauw en geel. Het geeft je kamer een landelijke en natuurlijke uitstraling.

Lichte vloerkleden

Lichte vloerkleden kun je het beste combineren met een donkere vloer, heel mooi voor bijvoorbeeld je slaapkamer, maar ook zeker je woonkamer. Denk aan kleuren als lichtgrijs, wit en beige. Een licht vloerkleed geeft je kamer een ruimtelijk en fris gevoel. Lichte vloerkleden zijn ook makkelijk te combineren met verschillende kleuren.

Gekleurde vloerkleden

Houd je wel van wat fellere tinten en ben je op zoek naar een echte eyecatcher in je interieur? Let bij het uitzoeken van je gekleurde vloerkleed goed op de kleurcombinatie die je maakt. Zo kan je een geel vloerkleed heel mooi combineren met een groene fauteuil en een witte of lichte muur, maar staat geel ook prachtig bij zwarte (ijzeren en metalen) meubels. En een blauw kleed past goed bij een licht grijze bank en houten meubels geeft een wat rustigere uitstraling.

Ben jij helemaal klaar om je nieuwe vloerkleed uit te zoeken? Shop ze hier! En heel veel plezier ermee!

Gratis verzenden <br /> boven €100,- Gratis verzenden
boven €100,-
Gratis <br /> retourneren Gratis
retourneren
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties

wij hebben alle
kennis in huis,
vraag gerust!

Chat met Nikay
Marieke Hey, ik ben
online!
Menu