Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Katoen is een stof vooral bij kleding in de zomer erg fijn is. Het is luchtig en licht van gewicht. In woonaccessoires en meubels wordt katoen ook veel gebruikt. Denk aan vloerkleden, wanddecoratie en stoelen.

Katoen is een natuurlijke stof. De oorsprong van katoen is een vezel die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant wordt gewonnen. Van die vezels worden draden gesponnen en daar worden stoffen van geweven. Katoen groeit als kleine witte pluizige bolletjes aan een plant. Katoenplanten houden van een warm klimaat.

Eigenschappen van katoen:

  • Slijt niet snel
  • Voelt natuurlijk aan
  • Vocht absorberend en luchtdoorlatend
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Redelijk stroef, maar sterk materiaal
  • Neemt veel vocht op
  • Kan gemakkelijk worden geverfd
  • Zeer stevige stof door de innerlijke structuur van katoen
  • Kreukgevoelig

Hoe onderhoud ik mijn katoenen accessoires en meubels?

Bij het onderhouden van een katoenen vloerkleed heb je niet veel meer nodig dan een beetje water. Katoen is een natuurlijke stof die bekend staat om zijn stevigheid en kan best wel tegen een beetje water. Let wel op dat je niet te hard wrijft en zo de vezels kapot maakt.

Heb je een iets hardnekkigere vlek? Meng dan witte natuurazijn met een ruime hoeveelheid water (verhouding 1:10). Bevochtig een schone spons of schone doek met het mengsel en dep het tapijt schoon. Probeer eventueel voorzichtig of je zacht kunt wrijven om het proces te versnellen. Zuiveringszout helpt bij vlekken én nare geurtjes.

Het onderhouden van katoenen meubels is het aan te raden om een meubel regelmatig te stofzuigen. Gebruik hiervoor het juiste mondstuk (zachte borstel die alleen voor dit doel wordt gebruikt). Strijk voorzichtig met lage zuigkracht, en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee. Op die manier worden stofdeeltjes verwijderd die slijtage veroorzaken. Vlekken dien je altijd eerst zo snel mogelijk voorzichtig te deppen met een zachte doek. Gebruik NOOIT onverdunde reinigingsmiddelen, bleekmiddel, ammoniak of zeep die voor harde oppervlakken is bedoeld!

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu