Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Kerstboom eruit? Zo houd je sfeer erin!

Kerst is weer voorbij, boom eruit en alles weer fris voor het volgende jaar. Maar wat stond er ook alweer op die plek voordat de kerstboom er stond? Ineens is je huis weer een stuk leger dan voorheen. Tijd dus voor iets nieuws op de vrijgekomen ruimte. Wij hebben 5 leuke tips om je woonkamer op te fleuren en de kerstboom-leegte op te vullen.

Tip 1: Sfeerverlichting

Een mooie nieuwe schemerlamp is ook een perfect item om de lege ruimte mee op te vullen. Zo behoud je het gezellige en warme gevoel wat van de kerstlampjes kwam. Je kunt voor een subtiel model gaan om rust te behouden in je interieur. Maar je kunt van je sfeerlicht ook een echte eyecatcher maken.

Er is natuurlijk genoeg keuze in verlichting. Zo heb je een vloerlamp en tafellamp. Met een vloerlamp ben je zo klaar en heb je weinig toevoeging nodig. Een tafellamp heeft al snel een verhoging nodig zoals een bijzettafel of op een plankje aan de muur. Dit kan ook een speels en gezellig effect geven. Misschien wel net dat extra beetje sfeer in je interieur.

Tip 2: Wanddecoratie

Stoort je de lege ruimte niet maar mis je wel wat sfeer? Ga dan voor wat wanddecoratie. Zo behoud je het ruimtelijke gevoel in je woonkamer, maar kun je je interieur toch een frisse blik geven. Denk bijvoorbeeld aan een wandkleed, mandjes of een reliëf schilderij. Je kunt het zelf zo bont maken als je wil.

Houd je van wat meer rust? Houd dan rekening met de kleuren van je wanddecoratie en kijk goed naar je meubels. Heb je veel stoelen en meerdere banken staan? Houd je decoratie dan rustig. Heb je weinig meubels die wel hetzelfde model hebben? Dan kan je ervoor kiezen om je decoratie wat drukker te doen.

Tip 3: Grote kamerplant

Heel simpel maar groot resultaat. Een grote kamerplant doet veel goed in je interieur. Het vult de leegte op die je kerstboom eerst vulde en de groene kleuren geven rust in je interieur.

Liever niet één grote plant? Ga dan eens voor een plantenrekje met meerdere kleinere planten erop of planten van verschillende hoogtes.

Tip: houd wel rekening met welke soort plant(en) je kiest. Tropische planten vinden veel zonlicht fijn zoals de Strelitzia nicolai (Paradijsvogelplant) en de Ficus Lyrata (Tabaksplant). Planten die niet houden van teveel zonlicht maar van juist een wat donkere plek zijn de Calathea en de Dracanea marginata (Drakenbloedboom).

Tip 4: Een spiegel

Een spiegel kan een interieur groter doen lijken. Nu zijn er ontzettend veel soorten en maten. Zo heb je een hele grote spiegel die je tegen de wand aan kan zetten. Maar je hebt ook kleintjes die je op verschillende hoogtes kan hangen wat een speels effect geeft.

Wat je nu veel ziet zijn spiegels met gekleurde wanden erachter. De spiegels en wanden zijn dan aan de bovenkant afgerond en aan de onderkant rechthoekig zodat je als schilderen als het ware tegen de muur kan plaatsen. Dit geeft een ontzettend leuk en speels effect zonder dat het teveel ruimte in neemt.

Tip 5: Bloemen

Jezelf verwennen met een mooie grote bos bloemen in het nieuwe jaar is sowieso een goed idee. Naast dat het een heerlijk frisse geur af geeft vullen ze ook perfect de plek van de kerstboom op. Om de hoogte op te behouden kun je een bloemenzuil of een bijzettafel gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je bloemen goed tot z’n recht komen in je interieur.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu