Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Kleur je interieur!

We weten allemaal dat kleur het interieur beïnvloedt. Kleur brengt leven in huis, het bepaalt de sfeer en uitstraling van het interieur. Kleur kan iets accentueren, maar het kan ook volledig opgaan in de omgeving. Het heeft een krachtig effect als je het correct gebruikt, en je kunt er geweldige resultaten mee behalen. Maar hoe kies je de juiste kleur?

Het effect van kleur op je interieur

Kleuren zorgen ervoor dat een kamer er visueel groter of kleiner uitziet. Lichte en koele kleuren geven bijvoorbeeld een gevoel van ruimtelijkheid. Wil je een intieme sfeer creëren? Kies dan voor een combinatie van donkere en warme kleuren. Deze kleuren maken de ruimte intiemer, maar tegelijkertijd visueel kleiner. Bovendien kan kleur ook uw mentale toestand beïnvloeden. Wil je bijvoorbeeld terug naar een frisse en inspirerende woonkamer dan zoek je de warme kleuren op, of ben je liever opzoek naar rust en stabiliteit dan kijk je al snel naar de koele kleuren. Als je weet hoe kleur jou en het interieur beïnvloedt, kun je een verstandige keuze maken.

Tip: Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, is het de kunst om die op de juiste manier toe te passen in je interieur. Het kan zijn dat je de kleur zo mooi vindt, dat je er in doorslaat. Zorg wel dat jouw interieur interessant blijft! Dit doe je onder andere door een juiste balans te vinden in kleur.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu