Ga naar de inhoud

Kras- en antislipvilt

Wanneer je nieuwe meubels koopt wil je natuurlijk niet dat deze je vloer aantasten of dat je meubels verschuiven zonder dat je dat wil. Daarnaast is er niets vervelender als een stoel die veel geluid maakt wanneer je hem verplaatst. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen met simpel en alleen wat kras- of antislipvilt!

Krasvilt

Krasvilt zorgt ervoor dat je zowel je meubels als je vloer beschermd tegen krassen. Het bestaat meestal uit zachte stukjes vilt die je aan de onderkant van bijvoorbeeld je stoelpoten kunt bevestigen. Het vilt zorgt voor een zachte en beschermende laag tussen je meubel en de vloer waardoor krassen en slijtage worden voorkomen.

Vooral bij meubels die regelmatig worden verschoven of verplaatst, zoals stoelen en tafels, is krasvilt van onschatbare waarde. Het voorkomt niet alleen dat de vloer beschadigd raakt, maar het vermindert ook het geluid dat ontstaat bij het verschuiven van meubels.

Antislip

Antislip vilt is een handig en veelgebruikt product om meubelstukken te beschermen en te zorgen dat ze niet verschuiven op harde vloeroppervlakken zoals hout, tegels of laminaat. Het bestaat, net als krasvilt, uit zacht viltmateriaal aan de ene kant en een antislip rubberen laag aan de andere kant. Dit maakt het perfect voor verschillende toepassingen in huis en op kantoor.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.