Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Tuinmeubelen hebben net iets andere materialen dan meubelen die binnen in je huis staan. Hieronder een kort overzicht van de verschillende materialen die worden toegepast bij onze tuinmeubelen.

Polywood 

Polywood is een duurzame kunststof met een realistische hout-look. Het voordeel ten opzichte van echt hout is dat het niet kan rotten of barsten en daardoor langer mooi blijft. Een polywood product kan dus onder veel weersomstandigheden gewoon buiten blijven staan! Polywood is licht van gewicht en daarom zijn de meubelen makkelijk te verplaatsen en aan te schuiven.  

Door het gebruik van gerecycled kunststof en afvalmaterialen is Polywood milieuvriendelijk en heel geschikt voor tuinmeubelen!

Onderhoud: 

Polywood schoonmaken is uitermate eenvoudig. Een doekje met lauw, mild sopje is voldoende. Het gebruik van hardnekkige schoonmaakmiddelen wordt afgeraden. Gebruik bij voorkeur een spons of een zachte doek en vermijd harde borstels en schuurmiddelen. Let op: Polywood kan in de zon verkleuren, om zo lang mogelijk plezier te houden van je meubel adviseren we je om deze te behandelen met bijenwas. Houdt er daarnaast ook rekening mee dat glaswerk als lens kan fungeren en het materiaal daardoor kan gaan smelten. Om deze reden adviseren we je om glaswerk niet direct op de tafels te plaatsen maar altijd gebruik te maken van vilt of tafelkleed.

Polypropyleen (kunststof) 

Polypropyleen, ook wel polypropeen genoemd, of in het kort PP, is een kunststof materiaal met een hoge slagvastheid en een hoog temperatuurbereik. Bovendien is het materiaal licht van gewicht en heeft het een hoge chemische bestendigheid. Polypropeen wordt verwerkt in veel verschillende producten, zoals plastic meubels, babyflesjes, broodtrommels en drinkbekers, speelgoed, auto-onderdelen en jerrycans.

Onderhoud: 

Kunststof tuinmeubelen gaan bij goed gebruik jaren mee. Alles wat ze nodig hebben is een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ontstaat er na verloop van tijd aanslag op de meubelen? Maak ze dan schoon met een lauw sopje. Gebruik bij voorkeur een spons of een zachte doek en vermijd harde borstels en schuurmiddelen. Hierdoor kunnen namelijk scheurtjes ontstaan waarin vuil zich kan ophopen. Gebruik altijd voldoende water om je tuinmeubels weer goed af te spoelen. 

Wicker (vlechtwerk) 

Wicker is een materiaal gemaakt van kunststofvezels die tot een sterk en stevig geheel worden geweven. De vezels lijken aanzienlijk veel op vezels van rotanmeubelen, al is rotan een stuk vatbaarder voor weersinvloeden. Dit maakt wicker een meer UV-bestendige en kleurvaste optie. Wicker wordt rondom een frame gevlochten. Het resultaat? Stevige tuinmeubels met een lange levensduur.

Onderhoud: 

Om extra lang van je wicker tuinmeubels te kunnen genieten adviseren wij het vlechtwerk ongeveer 2 keer per jaar schoon te maken met een lauw sopje. Neem de meubelen daarna af met een zachte spons of doek, spoel na met schoon water en je meubel ziet er weer tiptop uit! Tip: Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger en agressieve schoonmaakmiddelen. Bij vorst raden we aan om je tuinmeubels van wicker even binnen op te bergen.

Aluminium 

Aluminium is een licht en sterk materiaal, dat vaak gebruikt wordt voor tuinmeubelen. Het voordeel van aluminium is dat het makkelijk te onderhouden is. Het wordt nauwelijks aangetast door UV-straling of vocht.

Onderhoud: 

Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt geniet je het hele jaar door van je aluminium tuinmeubelen. Ontstaat er na verloop van tijd aanslag op je aluminium tuinmeubels? Maak ze dan schoon met een lauw sopje. Gebruik bij voorkeur een spons of een zachte doek en vermijd harde borstels en schuurmiddelen. Hierdoor kunnen namelijk scheurtjes ontstaan waarin vuil zich kan ophopen. Gebruik altijd voldoende water om de meubels weer goed af te spoelen.  

Textile/textileen

Textileen is een vezel gemaakt van polyester en wordt vaak voorzien van een PVC-coating. Het materiaal is licht en vormt zich naar het lichaam. Het is een sterk, duurzaam materiaal dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Wat wil je nog meer? Bij regen vloeit het water weg door de kleine gaatjes, waardoor het snel droogt. Doorgaans wordt textileen gebruikt in combinatie met stevige aluminium frames en voor relatief weerbestendige tuinkussens.

Onderhoud:

Lichte vervuiling kan worden verwijderd met vloeibare zeep, warm water en een zachte borstel of spons. Let op: gebruik geen hogedrukspuit of harde agressieve schoonmaakmiddelen. Bij hardnekkige vervuiling wordt aangeraden om een speciaal textileen reinigingsmiddel te gebruiken.

Maar de beste tip die we kunnen geven is: berg je kussens en tuinmeubels van textileen schoon en droog op bij slecht weer en aan het einde van het buitenseizoen.  

Olefin (kussens)

Sommige kussens in ons tuinmeubelassortiment zijn gemaakt van de stof olefin. Olefin is een waterafstotende stof (niet waterdicht). De meeste vlekken haal je er makkelijk uit met zachte zeep, opgelost in lauw water. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de stof er mooi blijft uitzien is door deze goed te onderhouden. Dat doe je door vuil en vlekken er direct af te vegen voordat het zich in de stof nestelt. Let op: gebruik geen hogedrukspuit om je kussens schoon te maken. 

Maar de beste tip die we kunnen geven is: berg de kussens schoon en droog op bij slecht weer en aan het einde van het buitenseizoen.  

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu