Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

De beste manier om jouw meubels te onderhouden

Je kent het vast wel, net iets nieuws gekocht en nu wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten! Vooral je nieuwe meubels wil je uiteraard graag beschermen, want vlekken of beschadigingen zouden zonde zijn. Dan rest de vraag, hoe doe je dit? Wij ontvangen deze vraag regelmatig en hebben daarom een overzicht gemaakt per materiaalsoort waarbij omschreven staat hoe je deze het beste kan onderhouden.

Houten meubels

Wij raden aan om je houten meubels voor een optimale bescherming te behandelen met meubelolie. Zo blijven je meubels mooier en kan je er langer van genieten.

Mangohout

Je wilt jouw meubels van mangohout natuurlijk goed onderhouden. Gelukkig heeft mangohout weinig onderhoud nodig. Een aantal keer per jaar het hout licht behandelen met meubelolie is voldoende om het hout en de nerf mooi en levendig te houden. Je kan mangohouten meubels het beste schoonmaken met een droge of lichtvochtige doek.

Acaciahout

Meubels van acaciahout kan je het beste schoonmaken met Natural Wood Cleaner, om vervolgens een mat polish aan te brengen. Doe dit met een zachte doek. Hardnekkige plekken kan je nogmaals behandelen. Wij adviseren om deze behandeling 4 tot 6 keer per jaar uit te voeren. Voor het afnemen van acaciahouten meubels kan je het beste een lichtvochtige doek gebruiken.

Eikenhout

Je kan jouw meubels van eikenhout schoonmaken met Natural Wood Cleaner, om vervolgens een mat polish aan te brengen. Doe dit met een zachte doek. Hardnekkige plekken kan je nogmaals behandelen. Wij raden je aan om deze behandeling 4 tot 6 keer per jaar uit te voeren. Voor het afnemen van eikenhouten meubels kan je het beste een droge of vochtige doek gebruiken. Gebruik nooit zeep of andere schoonmaakmiddelen.

Grenenhout

Meubels van grenenhout kan je het beste behandelen met meubelolie om deze een optimale bescherming tegen vocht en vuil te bieden. Voor het afnemen van grenenhouten meubels kan je het beste gebruik maken van een vochtige microvezeldoek.

Teakhout

Teakhout is vrij makkelijk te onderhouden. Om kringen en vochtige plekken te voorkomen adviseren wij om met het teakhout met meubelolie te behandelen. Dit geeft het hout een beschermende laag. Om het “werken” van het hout zo veel mogelijk te voorkomen, adviseren we om het meubelstuk bij een luchtvochtigheid van 60 á 70% te houden. Dit zou je al kunnen doen door een simpel glas water in de buurt van de meubels te houden. Meubels van teakhout kan je het beste afnemen met warm water gemengd met groene zeep. Gebruik een sponsje om de meeste vlekken gemakkelijk te verwijderen.

Metalen meubelen

Metalen producten moeten ook schoongemaakt worden. Dit kan je het beste afnemen met een droge doek.

Stoffen meubilair

Bij bijna al onze meubels van stof raden wij aan om gebruik te maken van een impregneermiddel om het meubel goed te beschermen. De stoffen die een andere behandeling nodig zijn, zijn de stoffen adore en velours.

Missouri

Meubels van missouri stof kan je het beste schoonmaken met een vochtige microvezel doek.

Velours

Om langdurig te kunnen genieten van meubels van velours stof, adviseren we dat je deze stof wekelijks aandacht geeft. Als er vuil en stof op je meubels ligt kan je dit gemakkelijk weghalen met een stofzuiger. Hierna kan je de stof glad strijken met een fluweelborstel. Voor het beste resultaat raden we je aan om in één richting te borstelen. Voor het schoonmaken van vlekken in je velours stof kan je een absorberende doek en lauwwarm water gebruiken.

Polyester

Voor het behandelen van jouw polyester meubels kan je voor niet sterk hechtend vuil warm water gebruiken om het schoon te maken. Maak de stof nat met een spons, laat dit even inwerken en wrijf het rustig na met een droge doek. Let er wel op dat je de gehele zitting nat maakt en niet alleen een klein plekje. Het beste is hierbij om van naad tot naad te werken.

Lederen meubels

Leer maak je op een andere manier schoon en onderhoud je op een andere manier dan stoffen meubelen.

Vintage leder

Voor het schoonmaken van meubels van vintage leder kan je het beste een lichtvochtige doek gebruiken.

Eco-leder

Meubels van eco-leder kan je het beste reinigen met een sopje en een uitgewrongen doek . Zorg er wel voor dat je het meubelstuk na het afnemen weer goed droog maakt. Let op dat je bij eco-leder niet gaat wrijven, want dan kan je kale plekken in de bekleding krijgen.

PU-leder

Je kan jouw meubels van PU-leder schoonmaken met een vochtige doek. Zorg er wel voor dat je het meubelstuk na het afnemen goed droog maakt.

3 tips voor het schoonmaken van een houten tafel

  1. Maak een houten tafel altijd schoon in de lengterichting van de houtdraad.
  2. Test het schoonmaakproduct altijd even op een onopvallend stukje van de tafel.
  3. Maak vochtvlekken meteen schoon en voorkom dat het in het hout trekt.

Nu je weet hoe je het beste voor je meubels kan zorgen kan je beginnen met genieten! Geen stress meer wanneer je een vlek op je meubels ziet omdat dit nu snel is opgelost.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu