Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Afrikaanse stijl: op safari in eigen huis

Van tropische regenwouden tot het eindeloze kleurenpalet van de savanne. Velen dromen over Afrika als reisbestemming en dat snappen wij helemaal. Wie de verre reis niet wil afwachten, kan de Afrikaanse stijl gewoon in huis halen. Zo doe je dat!

Vang de warmte van aardse tinten

De kern van de Afrikaanse stijl wordt belichaamd door een palet van aardse tinten die een gevoel van warmte en verbondenheid met de natuur oproepen. Denk aan diepe bruin dat doet denken aan de vruchtbare grond, warme gouden tinten die de zonsondergang over de savannes nabootsen, en roodtinten die de rijke ijzerhoudende aarde symboliseren. Deze kleuren vormen de basis van je Afrikaanse interieur, waarbij elk element in de kamer een eerbetoon wordt aan de ongerepte schoonheid van het continent.

Als aanvulling op dit aardse palet, vormt wit een fijne basis voor deze tinten en voelt zich moeiteloos thuis in een Afrikaans geïnspireerd interieur. Maar ook zachte aardetinten zoals bruin, beige of oker doen het goed als basis.

Omarm de kracht van natuurlijke materialen

Haal de essentie van de Afrikaanse wildernis naar binnen door het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, riet, leder en bamboe voegen een organische, aardse kwaliteit toe aan de ruimte. Deze materialen weerspiegelen niet alleen de verbondenheid van Afrika met de natuur, maar creëren ook een gevoel van sereniteit en balans in je interieur.

Naast Afrikaanse meubels en muren in aardste tinten zijn het vooral de woonaccessoires die de Afrikaanse stijl compleet maken. Ga los met dierenfoto’s, dierenprints en natuurlijke objecten. Kies voor gordijnen in exotische stijl met verschillende dierenprints van zebra’s, luipaarden, tijgers, tijgers en giraffen en creëer een jungle aan tropische planten om de Afrikaanse stijl te benadrukken.

Een Afrikaanse oase van inspiratie in jouw huis

Met de Afrikaanse interieurstijl geef je je huis een ziel en karakter dat diep geworteld is in de essentie van Afrika. De rijke en kleurrijke cultuur van Afrika zich uitstekend als inspiratiebron voor je huis! 

Maar er zijn nog zoveel meer woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Ga je voor de Afrikaanse stijl, of toch liever een Scandinavisch interieur, Hotel Chique stijl of Eclectisch?

Kan jouw interieur wel een Afrikaans tintje gebruiken? Maar wil je liever wat meer informatie hierover? Kom langs in jouw dichtstbijzijnde woonwinkel voor advies van onze stylistes.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu