Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Teakhouten meubilair heeft een warme uitstraling en is doorgaans strak afgewerkt. Teak heeft een grove nerf en vaak meerdere noesten. De ambachtelijke bewerking van teakhout geeft elk teakhouten meubel een unieke uitstraling. In onze teakhouten kasten en tafels vind je zowel nieuw als hergebruikt teakhout.  

Wat zijn de eigenschappen van teakhout?  

  • Warme bruine kleur die vergrijst met de tijd 
  • Van nature enigszins waterafstotend 
  • Droogt niet snel uit 
  • Goede kwaliteit 
  • Duurzaam  
  • Onderhoudsvriendelijk 

Hoe onderhoud ik mijn teakhouten meubel het beste? 

Gebruik onderzetters en wees voorzichtig met vocht en warmte. Zorg ervoor dat je bij vuil vlot afneemt zodat dit niet in het hout kan trekken. Afnemen doe je gewoon met een vochtige doek en wanneer nodig verdunde allesreiniger. Verder adviseren we je om je teakhouten meubel te beschermen en behandelen met meubelolie, minstens drie keer per jaar. 

Hoe ziet teakhout eruit? 

Teakhout heeft een typerende warme bruine kleur en is erg strak af te werken dankzij de natuurlijke eigenschappen van het hout. Onbehandeld teakhout kan na verloop van tijd (zeker bij gebruik buiten) vergrijzen. In het hout komen van nature verschillende kleurschakeringen voor.  

Waar komt teakhout vandaan?  

Teakhout en Nederland hebben een lange geschiedenis. In het voormalig Nederlands-Indië werd veel teak verbouwd op teakplantages. Tegenwoordig vind je teakplantages op alle continenten, vooral waar winters onderdeel van het klimaat zijn omdat de teakboom van nature voorkomt in het moessonwoud.   

Welke teakhouten meubelen kan ik allemaal bij jullie vinden? 

Van alles! Wij bieden je teakhouten kasten en tafels in alle vormen en maten. Van volledig natuurlijk teakhout tot teakhout strookjes met een greywash finish. Neem nou onze fenomenale Serie Losari, Kira of Bijzettafel Dara, mooi toch?  

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu