Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Je ziet het steeds meer voorbij komen, Teddystof! Deze trendy en heerlijke warme zachte stof is de trendzetter op het moment. Maar wat is nou eigenlijk? Teddystof is een zachte en geborgen stof dat wordt gemaakt van katoen gecombineerd met polyester en acryl. Een andere benaming is borg stof. De stof is gemaakt van een kettingpoolweefsel. Dit betekent dat er lusjes worden geweven die vervolgens niet worden doorgesneden.

De uitstraling van een schapenvacht is wat de teddy het geborgen gevoel geeft. Teddy wordt gemaakt van verschillende stoffen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het materiaal daadwerkelijk van schapenvacht te maken, maar het kan ook van synthetische stoffen gemaakt worden. Doordat met synthetische stoffen de structuur goed nagemaakt kan worden, wordt er tegenwoordig vaak hiervoor gekozen. Vervolgens wordt het kunstbont in de juiste kleur geverfd.

Hoe onderhoud ik het beste mijn Teddystof meubels?

  • Gebruik een textiel care kit
  • Regelmatig stofzuigen
  • Warm water gebruiken bij een hardnekkige vlek
  • Zachte schoonmaakmiddelen gebruiken

Een teddy meubelstof is makkelijk in onderhoud doordat deze slijtvast is. De stof is wel vochtabsorberend, maar zal het water niet volledig weren. Om deze reden is het verstandig om één keer per halfjaar een textiel care kit te gebruiken.

Een textiel care kit bevat een cleaner en een protector. De cleaner is gespecialiseerd in het reinigen en diep schoonmaken van de stof zodat deze weer helemaal fris is. Met de protector wordt er een beschermlaag gecreëerd.

Doordat teddy stof vaak is gemaakt van zachte en neutrale kleuren zijn vlekken wat sneller zichtbaar. Het materiaal is dus wat vlekgevoeliger wanneer deze niet wordt behandeld met een textiel care kit. Gelukkig is het niet moeilijk om de borg stof schoon te maken, ondanks de wolligheid. Als eerste is het aan te raden om regelmatig het oppervlak te stofzuigen. Zo zullen alle kruimels verwijderd worden.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er een hardnekkigere vlek op de stof terecht komt. In veel gevallen kan dit verwijderd worden met warm water en een zachte doek. Dep dit zachtjes op de vlek om het schoon te maken. Mocht dit niet helpen, is het aan te raden om het schoon te maken met een zacht schoonmaakmiddel. Agressieve schoonmaakmiddelen worden niet aangeraden omdat dit voor vlekken kan zorgen op de teddy stof.

Wat is het verschil tussen bouclé en teddy?

Het is niet gek dat deze twee vaak door elkaar worden gehaald. De teddy en bouclé stof lijken dan ook erg op elkaar maar er zit wel degelijk verschil in. Teddy is nog een wat grovere stof dan bouclé, met veel halen. Bouclé daarentegen is wat fijner. Dat zorgt er tevens voor dat bouclé wat makkelijker is, voornamelijk in onderhoud. Met huisdieren is teddy niet aan te raden maar bouclé bijvoorbeeld juist wel. Maar met teddy creëer je wel echt de zachte look. Teddy is dan ook super leuk in een poef of fauteuil maar qua onderhoud zou ik aanraden om bouclé te kiezen!  

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu