Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Tips voor verlichting in je interieur

In deze donkere maanden is niets zo belangrijk als goede verlichting in je huis. Verlichting is bepalend voor de sfeer in huis en daarom extra belangrijk. Het kiezen van verlichting kan soms lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten verlichting en niet iedere lamp is geschikt in bijvoorbeeld je slaapkamer of je woonkamer. Wij hebben wat handige tips hoe je het beste jouw verlichting kunt plaatsen in je interieur. En natuurlijk hebben we de leukste items voor je op een rijtje gezet!

Welke soorten verlichting zijn er?

Basisverlichting is een combinatie van indirect licht via bijvoorbeeld een grote raampartij en direct licht van lampen. Het zijn vaak lampen die veel licht afgeven. Het licht wordt door de gehele ruimte verspreid, dit zorgt voor een rustig en gelijkmatig geheel. Het komt in de buurt van natuurlijk daglicht waardoor het prettig is voor het oog. Goede basisverlichting zijn hanglampen, vloerlampen, plafondlampen.

Functionele verlichting plaats je op een plek waar je licht nodig hebt. Een bureaulamp in een werkkamer of een nachtlampje in de slaapkamer. Ook in een keuken heb je voldoende functioneel licht nodig. Goede functionele verlichting zijn spots, bureaulampen, tafellampen.

Bij sfeerverlichting gaat het meer om de uitstraling en het design van de lamp. Met stoere, industriële verlichting kan je een kamer helemaal laten opleven. De kleur en het armatuur, de lampenvoet geven een lamp karakter. Het zijn vaak lampen die niet veel licht afgeven, sfeer speelt een belangrijkere rol. Welke soort lamp maakt bij sfeer minder uit, het zit hem vooral in het uiterlijk in combinatie met de lichtbron!

Accentverlichting is bedoelt om een plek of object specifiek te benadrukken. Richt één of meerdere spots op een mooi schilderij aan de muur of laat een mooie plant stralen in je interieur. Goede accentverlichting zijn spots, tafellampen, vloerlampen, wandlampen.

Hanglamp Kersten

Deze trendy hanglamp is uitgevoerd in glas. De kapjes zijn ambachtelijk bewerkt en dit geeft de lamp een luxe uitstraling. Dankzij het bruin getinte glas wordt de ruimte mooi en sfeervol verlicht. De kapjes zijn ieder tot 150 cm in hoogte verstelbaar.

Shop direct de bijpassende lichtbron: LED filament druppel. Bekijk hier al onze lichtbronnen.

Tafellamp Monque

Deze trendy hanglamp is uitgevoerd in glas. De kapjes zijn ambachtelijk bewerkt en dit geeft de lamp een luxe uitstraling. Dankzij het bruin getinte glas wordt de ruimte mooi en sfeervol verlicht. De kapjes zijn ieder tot 150 cm in hoogte verstelbaar.

Shop direct de bijpassende lichtbron: LED filament druppel. Bekijk hier al onze lichtbronnen.

Vloerlamp Django

Vloerlamp Django is een robuuste metalen framelamp waarbij zijn naam het al zegt, deze lamp is voorzien van hangende lichtbronnen die het strakke design een leuk speels accent geeft. De open structuur zorgt voor een fantastische lichtopbrengst.

Wandlamp Rohde

De set is uitgevoerd in metaal en beschikbaar met twee verschillende finishes, namelijk oud zilver en oud goud. De lampen worden door middel van een schroefoogje aan de muur gemonteerd. Voor alle drie de lampen wordt een andere lichtbron aanbevolen.

Hanglamp Selina

Deze hanglamp is uitgevoerd met vijf of zeven half opengewerkte kappen in de vorm van een oog. In de kap bevindt zich de fitting, waardoor het licht op een subtiele manier door het open ‘oog’ heen schijnt. De kappen kunnen op ongelijke hoogtes worden gehangen wat een speels effect geeft. De lamp is tot 150 cm in hoogte verstelbaar.

Shop direct de bijpassende lichtbron: LED Filament druppel Bekijk hier al onze lichtbronnen.

Vloerlamp Body

De Body vloerlamp, uit de BePureHome-collectie, is een uniek exemplaar. De vloerlamp heeft een zeer strak design en is vervaardigd uit metaal met een glanzend gouden coating. Deze glans wordt extra sfeervol verspreid middels de twee flexibele lichtbronnen. De zware, marmeren voet, met een lichtwitte tint, zorgt voor een zeer stabiele stand en een luxe uitstraling.

Tafellamp Carbo

Deze tafellamp is perfect geschikt als decoratie en sfeerverlichting in je interieur. De lamp is gemaakt van ijzer en is verkrijgbaar in de kleuren goud en zwart. Kies je favoriete lichtbron en je hebt een te gekke tafellamp!

Wandlamp Eagle

Wandlamp Eagle heeft een industriële uitstraling en is geschikt als bureau- of leeslamp. Het kleine schijfje onderaan geeft de mogelijkheid om eventuele accessoires kwijt te kunnen of bijvoorbeeld je sleutels!

Tip Shop direct de bijpassende lichtbron: LED filament druppel of de LED filament peer. Bekijk hier alle lichtbronnen.

Verlichtingserie

Vind je het lastig om verschillende verlichtingen bij elkaar uit te zoeken? Dit kan ook erg lastig zijn. Daarom kan het erg fijn zijn om van een tafellamp ook dezelfde soort vloerlamp te hebben. Wij hebben verschillende verlichtingsseries die jouw helpen met de eenheid in je verlichting. Dit geeft rust en je hebt overal het zelfde soort licht.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu