Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Je kent het wel, die lekkere zachte stof met een mooie glans, velours! Naast dat het heerlijk aanvoelt geeft het je interieur een iet wat chique uitstraling. Maar wat is het eigenlijk? En zijn velours, velvet en fluweel hetzelfde of toch anders? We vertellen het je graag!

Een ander type fluweel is velours, het Franse woord voor fluweel. Deze naam wordt ook wel gebruikt als synoniem van fluweel, maar er is een verschil. De polen van fluweel mogen niet langer zijn dan 2 millimeter. Bij een langere pool noem je de stof velours. Velvet is eigenlijk geen aparte soort fluweel, maar de Engelse benaming voor fluweel. Deze term wordt ook in Nederland tegenwoordig vaak gebruikt voor fluwelen of velours stoffen.

Hoe onderhoud ik mijn velours meubels?

  • Vochtige doek
  • Neutrale zeepoplossing
  • Wassen op 30°C
  • Stof/kleding borstel
  • Stofzuigen
  • Niet teveel op een plek zitten
  • Vermijd huisdieren en scherpe voorwerpen

Je kunt de stofsoort velours met een vochtige doek schoonmaken. In geval van vlekken kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken. Vlekken opdeppen met een licht vochtige doek. Bij hardnekkige vlekken kunnen de kussenhoezen gewassen worden in de wasmachine met het programma voor fijne was op maximaal 30°C.

Belangrijk bij het onderhoud van velvet meubels is het verwijderen van stof. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstel opzetstuk. Vermijd het gebruik van schurende of ruwe materialen die het oppervlak kunnen beschadigen.

Zorg ervoor dat je niet teveel op dezelfde plekken gaat zitten op je velours bank. Zo kun je zitspiegel krijgen. Zitspiegel is een donkere plek op je stof. Verplaats dan ook zo nu en dan de kussens op de bank. Want ook die kunnen voor zitspiegel zorgen.

Huisdieren en scherpe voorwerpen kunnen het velvet materiaal beschadigen. Vermijd daarom het plaatsen van de meubels op plekken waar huisdieren vaak komen. Plaats ook geen scherpe of ruwe voorwerpen op de meubels om beschadigingen te voorkomen.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu