Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Velvet in je interieur

Wat is velvet?

Velvet of fluweel, het is allebei hetzelfde. Ook velours is bijna hetzelfde, maar door een andere weeftechniek is deze stof iets minder glanzend en zwaarder. Vroeger was velvet een stof die je alleen zag bij de rijksten van de rijksten; gemaakt van zijde was velvet namelijk een heel dure stof. Franse meubels in het Louvre werden gemaakt met velvet, maar ook de schouders van vroegere Koningen werden bekleed met velvet mantels.

Gelukkig voor ons is die periode voorbij en kunnen ook wij voor een schijntje velvet producten aan ons interieur toevoegen. Wij hebben de tofste velvet producten voor je op een rijtje gezet en die shop je allemaal op HUUS.nl!

Waarmee combineer je de velvet trend?

Wij zijn er verzot op om verschillende stijlen te combineren. Visgraat is nog steeds een echte trend, dus hoe leuk is het om de Floor serie (zie hiernaast) te combineren met een mooie velvet bank, een velvet kussen of velvet eetkamerstoelen? Je kan er alle kanten mee op! Ook mooi om te combineren met velvet is linnen. Door de stoerdere uitstraling maak je je interieur in combinatie met velvet iets neutraler.

In de blog over zwarte interieur items vind je hierover nog veel meer info.

Hoe behandel je velvet meubelen?

Heb jij een velvet meubelstuk? Lucky you! Dit staat prachtig in ieder interieur en is ook mooi om te combineren met andere stoffen. Kleine vlekken haal je makkelijk met een schone doek en wat warm water uit de stof. Houd de stof wel uit direct zonlicht, velvet kan namelijk verkleuren als het teveel in de zon komt. Na een goede schoonmaakbeurt kan het zo zijn dat de stof een beetje geplet is, dit kan je makkelijk weer beter maken door de kussens op te kloppen en overal met je hand overheen te gaan.

De Sterre hoekbank is een favoriet van jullie en wij begrijpen waarom! De prachtige velvet stof geeft de bank een luxe uitstraling. De Sterre hoekbank is afgeprijsd van €1799 voor €799 en is er in twee kleuren.

Combineer de Beau stoel met een mooie, donkere eetkamertafel en je interieur ziet er meteen heel anders uit! Verschillende kleuren stoelen aan de tafel geeft meteen een speels effect.


Volg ons op onze socials!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bannertje-website-blog-1024x284.png
Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu