Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Zo maak je indruk met een opvallend meubel in huis

Het is al langer populair om een eyecatcher of opvallend item in huis te halen voor een stijlvol geheel. In 2022 wordt de statement piece als uitgangspunt pas echt populair. Een statement piece is een opvallend en interessant meubelstuk. De blikvanger van je huis. Dat ene item waar iedereen het over heeft als ze de ruimte inlopen. Dit kan een kleurrijke bank zijn zoals de bank Rocco, een authentieke opbergkast zoals de wandkast Eden of een gekke fauteuil zoals de fauteuil Vivian. Als het maar uniek en gewaagd is. Maar hoe zorg je ervoor dat het past in je interieur? Met deze tips en tricks kent een statement piece voor jou geen geheimen meer!

1. Balans is het codewoord

Met een paar simpele dingen in het achterhoofd sla je de plank nooit mis: Geef jouw pronkstuk de ruimte. Houd de rest simpel, klein of in dezelfde stijl. Zo trek je de aandacht direct naar één punt en blaas je saaie hoekjes gelijk nieuw leven in. Met neutrale kleuren op de muur en vloer heb je een fijne basis waarin je goed kunt experimenteren met opvallende meubels. Bekijk daarna eens het grotere geheel: waar kijk je als eerst naar?

2. Accessoires als blikvanger

Niet alle statement pieces hoeven groot te zijn. Fleur je muur bijvoorbeeld op met wanddecoratie of een toffe wandlamp en laat ‘m meteen de show stelen. Het voordeel van een kleiner item of accessoire als showpiece is dat je het ook weer makkelijk kunt vervangen, mocht je er op uit gekeken zijn.

Vergeet daarnaast de kracht van licht in een ruimte niet. Door licht op de juiste manier te gebruiken, creëer je een bepaalde sfeer. Als je door middel van verlichting een statement piece wilt doorvoeren in jouw interieur, kies dan bijvoorbeeld voor een lamp met een bijzonder ontwerp zoals de opvallende gouden vloerlamp Unbeleafable.

3. Verras met contrast

Om een statement piece goed te laten uitkomen is het belangrijk dat het in contrast staat met de rest van de ruimte. Dit kan je bereiken zowel in materiaal, stof, vorm als in kleur. Een mooie opvallende fauteuil, een grote spiegel, een kandelaar of een bijzonder kunstwerk in een afwijkende kleur kunnen voor een verrassend effect zorgen. 

Combineer donker met licht, natuurlijk met geometrisch, patronen met effen. Zo zorg je voor spanning en benadruk je tegelijkertijd het karakter van je meubel.

4. Focus je op 1 plek in de kamer

Van alle kamers in het huis, is de woonkamer toch wel dé kamer om een statement piece aan toe te voegen. Naast dat jij er veel tijd in doorbrengt, is het ook de ruimte waar de meeste gasten komen. Een opvallende bank zoals de bank Vogue doet het dan goed!

Ook in de eetkamer kun je los gaan. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan aan bartafel? Zorg voor contrast en match ‘m met een kleurrijke barstoel zoals de barstoel Low operator en de toon is gezet! Ook een lagere eetkamerstoel in een opvallende kleur kan de eethoek een leuke twist geven. De Kick Eetkamerstoelen in Velvet zijn bij uitstek geschikt. Tip: durf af te wisselen met kleur en ga eens voor 2 verschillende kleuren in plaats van 1!

Dat statement pieces en kleurrijke items een echte toevoeging zijn aan je interieur vind ook onze HR-medewerker Björn. Elke kamer in zijn huis heeft een andere kleur. Hoe leuk! In deze blog vertelt hij meer over zijn favoriete meubels van HUUS.nl!

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu