Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Acaciahout is een prachtige basis voor liefhebbers van houten meubelen. Waarom? Deze houtsoort heeft een zeer levendige uitstraling dankzij de fijne nerf, vlamtekeningen en noesten die de acaciaboom in zijn leven ontwikkeld. De boom wordt niet zo groot waardoor je acaciahouten meubel altijd veel leven toont omdat er meerdere planken of stroken worden gebruikt (soms in een mooi patroontje!). Tafels gemaakt van acaciahout krijgen vaak aan de zijkant een stuk schors mee, wat een prachtige boomstamlook geeft aan je tafelblad. 

Wat zijn de eigenschappen van acaciahout? 

  • Harde houtsoort 
  • Duurzaam (gaat lang mee) 
  • Levendige uitstraling 
  • Een natuurlijke rode gloed die in de zon lichter en warmer wordt 
  • Kostbaarder/zeldzamer dan sommige andere houtsoorten 

Hoe onderhoud ik mijn acaciahouten meubel het beste? 

Acaciahout dat voor meubels wordt gebruikt krijgt altijd een behandeling met watergedragen milieuvriendelijke lak. Hiernaast is deze houtsoort het beste te beschermen en onderhouden met meubelolie, bij voorkeur minimaal eens per half jaar. Afnemen doe je makkelijk met een vochtige doek met eventueel wat verdunde allesreiniger. Acaciahout kent weinig werking, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het uitzetten of inkrimpen van het hout bij vochtig en warm weer. Ondanks dit adviseren we altijd op te passen met warmte en vocht, dus ga voor een mooie set onderzetters ;).    

Waar komt acaciahout vandaan?  

De welbekende lonely tree van disneyfilm ‘The Lion King’ is een acaciaboom! dan heb je wel een beeld toch? Deze boomsoort blijft bescheiden in hoogte en in de dikte van zijn takken, waardoor acaciahout wat lastiger te vervaardigen is dan bijvoorbeeld mangohout. De acacia komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar is al honderden jaren ook in Europa te vinden. De acaciaboom groeit ook in Nederland, dus je kan hem zelfs in je eigen tuin planten!  

Hoe ziet acaciahout eruit? 

Acaciahout is een robuuste levendige houtsoort met een fijne nerf, vlamtekeningen en kenmerkende noesten. Het hout kent meerdere kleurschakeringen maar heeft bijna altijd een warme rode gloed, die na lange periodes van zon iets lichter en warmer wordt.  

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis <br />  retourneren Gratis
retourneren
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Afhalen in<br> Almelo Afhalen in
Almelo
Menu