Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het onderhouden van acaciahouten meubels! Dit hout is een prachtige basis voor liefhebbers van houten meubelen. Deze houtsoort heeft een levendige uitstraling door de fijne nerf, vlamtekeningen en noesten die de acaciaboom in zijn leven ontwikkeld. Tafels gemaakt van acaciahout krijgen vaak aan de zijkant een stuk schors mee, wat een prachtige boomstam-look geeft aan je tafelblad. 

Hoe onderhoud ik mijn acaciahouten meubel het beste? 

Acaciahouten meubels onderhouden en schoonmaken in makkelijke stappen:

  • Behandel de tafel jaarlijks met een meubelolie.
  • Afnemen met een vochtige doek
  • Altijd onderzetters gebruiken
  • Geen tafelzeil op de tafel leggen.

Acaciahout dat voor meubels wordt gebruikt krijgt altijd een behandeling met watergedragen milieuvriendelijke lak. Hiernaast is deze houtsoort het beste te beschermen en onderhouden met meubelolie, bij voorkeur minimaal eens per half jaar. Afnemen doe je makkelijk met een vochtige doek met eventueel wat verdunde allesreiniger. 

Acaciahout kent weinig werking, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het uitzetten of inkrimpen van het hout bij vochtig en warm weer. Ondanks dit adviseren we altijd op te passen met warmte en vocht, dus ga voor een mooie set onderzetters. Daarnaast willen we je aanraden om uit te kijken met een permanent tafelzeil. Dit kan ervoor zorgen dat de tafel wit uitslaat doordat die niet kan ademen.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu