Ga naar de inhoud

Dit zijn dé woontrends van 2024

Organische en ronde vormen zijn zeker niet nieuw, en eigenlijk ook niet meer weg te denken in de huidige interieurtrends. De uitstraling is niet alleen vriendelijk maar ook uitnodigend en gezellig.

Ook in 2024 zien we organische vormen terug, maar dan in een nieuw jasje. De opkomende trend combineert organische vormen met grafische motieven die vanuit Afrika komen. De warme kleuren van de natuur en de etnische patronen geven elke woning een eigen karakter en een vleugje exotisme. Naast deze stijl komen er ook wat nieuwe trends bij die bijvoorbeeld authentieke details met trendy items verbind. Waardoor het mooie van toen en het fijne van nu ineens samen een stijlvol, tijdloos interieur vormt. Een combinatie van de schoonheid van vroeger met het comfort en de luxe van nu.

Vind de stijl de bij jou past en ga ook fris het nieuwe jaar in met de trendy woonstijlen! 👇

Trend 1: New classic: het mooie van toen en het fijne van nu

In de woonstijl New Classic staan authentieke details pal naast trendy items. Waardoor het mooie van toen en het fijne van nu ineens samen een stijlvol, tijdloos interieur vormen. Het is een combinatie van de schoonheid van vroeger met het comfort en de luxe van nu. Ontdek handige tips en tricks om het mooie van toen en het fijne van nu naadloos samen te laten komen in jouw huis.

1. Mix van authentiek en trendy:

Het geheim van de New Classic stijl ligt in de perfecte balans tussen authentieke details en hedendaagse trends. Combineer klassieke items met moderne accenten om een unieke en evenwichtige uitstraling te creëren. Denk aan een tijdloze bank met eigentijdse kussens of een antieke tafel met een moderne lamp.

2. Stijlvolle kleurenpaletten:

Breng de New Classic woonstijl tot leven met een verfijnd kleurenpalet. Kies voor neutrale basiskleuren zoals crème, taupe of lichtgrijs als achtergrond voor je interieur. Voeg daar stijlvolle kleuren aan toe, zoals okergeel, marineblauw of warme aardetinten. Deze combinatie geeft een tijdloze elegantie aan je ruimte.

3. Antiek ogende accessoires:

Geef je interieur karakter met antieke ogende accessoires. Denk aan elegante spiegels, vintage kandelaars of antieke sieradenkistjes van vroeger. Deze subtiele details voegen een vleugje geschiedenis toe aan je interieur en dragen bij aan de New Classic uitstraling.

4. Comfort en luxe:

New Classic is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor het comfort. Integreer luxe elementen zoals zachte tapijten, pluche kussens en weelderige gordijnen. Deze toevoegingen zorgen voor een warm en uitnodigend gevoel in je huis, waarbij comfort en stijl hand in hand gaan.

5. Klassieke details in de spotlight:

Laat klassieke details stralen door ze in de spotlight te zetten. Of het nu gaat om prachtige sierlijsten, verfijnde houtsnijwerken of elegante ornamenten, zorg ervoor dat deze kenmerkende elementen de aandacht krijgen die ze verdienen. Ze vormen de kern van de New Classic esthetiek.

Met deze tips en tricks ben je klaar om het tijdloze en stijlvolle karakter van de New Classic woonstijl te omarmen. Mix, match en creëer een interieur waar het beste van vroeger en nu elkaar ontmoeten, resulterend in een tijdloze elegantie die de tand des tijds doorstaat.

Trend 2: Ethnic spice: aardse tinten en etnische patronen

2024 brengt een ware ode aan de natuur met een focus op natuurlijke materialen en texturen. Deze trend komt tot leven in de woonstijl Ethnic Spice, waar grafische motieven en organische vormen, geïnspireerd op het prachtige continent Afrika, samenkomen. Lees de tips en tricks om je huis te transformeren met de warme kleuren van de natuur en etnische flair.

1. Natuurlijke materialen en texturen:

Begin met de basis van de trend: natuurlijke materialen en texturen. Kies voor meubels en accessoires gemaakt van hout, bamboe, riet en onbewerkte stoffen. Deze creëren een authentieke oer-uitstraling die de basis vormt voor de Ethnic Spice stijl.

2. Grafische motieven en organische vormen:

Laat je inspireren door de rijke cultuur van Afrika en integreer grafische motieven en organische vormen in je interieur. Denk aan kussens met tribal prints, tapijten met geometrische patronen en meubels met vloeiende, natuurlijke vormen. Deze elementen weven een verhaal van verre landen in je huis.

3. Kleurrijk palet van de natuur:

Breng de warmte van Afrika naar binnen met een kleurrijk palet van de natuur. Denk aan aardse tonen zoals terracotta, diep rood, zandkleurig beige en diepbruin. Deze kleuren vormen de perfecte achtergrond voor de exotische sfeer die je wilt creëren.

4. Donker gebeitst hout en aardse Kleuren:

Versterk de Ethnic Spice vibe met meubels van donker gebeitst hout. Kies voor warme en diepe tinten die naadloos aansluiten op de aardse kleuren in je palet. Dit creëert een harmonieus geheel dat zowel elegant als authentiek aanvoelt.

5. Afrikaanse accessoires en wanddecoratie:

Maak je interieur compleet met de juiste accessoires en wanddecoratie. Voeg Afrikaanse ogende items n toe, zoals maskers, manden, en kunstwerken. Bezoek onze woonwinkels en ontdek deze toffe accessoires.

Volg ons op onze socials!