Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Een Tiny Room inrichten doe je zo

Inrichting van onze Tiny Room in onze woonwinkel in Hazerswoude Rijndijk

Om fijn in een kleiner huis te wonen, wil je de ruimte die er is optimaal benutten. We snappen dat je daar best wat handige tips en tricks bij kunt gebruiken. Met deze items en oplossingen creëer je ook als je kleiner behuisd bent een fijne en praktische woonplek!

Bepaal de indeling

Voorkom dat je te veel meubelen in je huis zet. Maak daarom een plan, bepaal de indeling en de functie van verschillende gedeeltes in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een scheidingswand zoals een hoge kast met vakken. Zo deel je het huis of de kamer in tweeën. Met een fijne vakkenkast maak je niet alleen slim gebruik van de ruimte, maar steel je ook nog eens de show.

Slim opbergen

Opbergruimte is schaars in een kleinere woning. En laten we eerlijk zijn: hoe meer je achter deurtjes en lades kan stoppen, hoe netter je huis oogt. Ook in kleinere ruimtes zijn kasten dus onmisbaar. Stylingtip: gebruik een stijlvolle opbergkast, mooi dressoir of open boekenkast als roomdivider. Zo kan je leefruimtes scheiden én blijft het ruimtelijk effect toch bewaard.

Grote meubels? Ja echt

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar kies eerder voor 1 groot meubel dan te veel kleine. Grotere meubelen in een kleine ruimte zorgen ervoor dat elke ruimte een eigen functie krijgt. Verschillende kleine items in een kleine ruimte kan een rommelig aanzien geven. Ga bijvoorbeeld voor een grote bank in je woonkamer met genoeg ruimte eromheen zodat de kamer optisch groter lijkt.

Hup, de hoogte in!

Massieve meubels doen een kamer al snel vol en klein lijken. Zorg er daarom voor dat de vloer zichtbaar blijft. Kies daarom liever voor meubels op pootjes of frames. Ga de hoogte in met wandplanken of maak een open vakkenkast voor aan de muur. Extra tip: zwevende kastjes die je aan de muur bevestigd zijn hier perfect voor!

Ga voor multi-functioneel

Als je klein woont, heeft één ruimte soms meerdere functies. Kies dan voor praktisch, comfortabel of multifunctioneel zoals een uitschuifbare tafel, een bartafel, of een poef met extra opbergruimte.

Of denk out-of-the-box en gebruik je meubels met een andere insteek. Zet je haltafel of sidetable bijvoorbeeld eens anders in. Een sidetable plaats je bijvoorbeeld in de hal of de gang maar kan ook heel goed in een woonkamer staan. Handig voor als je wat spullen kwijt moet, maar toch iets wil hebben om decoratie op te zetten.

Speel met licht en kleur

Lichte kleuren reflecteren licht en vergroten een ruimte. Onze tip? Kies voor een goede basis van lichte tinten, zoals beige, grijs en pastel, en breng vervolgens diepte en variatie aan door verschillende materialen te gebruiken. Vooral natuurlijke materialen zoals wol, hout, cement en linnen zijn fijn omdat ze rust brengen.

Meer inspiratie? Bezoek onze woonwinkel in Hazerswoude Rijndijk!

Benieuwd naar hoe wij een Tiny Room inrichten? Check de video hieronder of kom langs in onze winkel in Hazerswoude Rijndijk.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu