Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Hoe creëer je een industriële inrichting in huis?

Een industriële inrichting is erg modern. Veel mensen switchen momenteel van interieurstijl naar de populaire industriële stijl. Een industriële inrichting wordt meestal omschreven als een stoere en robuuste stijl. Je wilt graag je eigen huis gaan inrichten in deze stijl, maar je weet niet zo goed hoe je dit moet doen? Wij gaan je helpen. Maak van jouw droom je eigen werkelijkheid!

Kenmerken van een industrieel interieur

Een industriële inrichting heeft typerende kenmerken. De uitstraling komt voort uit de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. De uitstraling van een stoere inrichting wordt gekarakteriseerd door de verschillende materialen en het kleurgebruik. De materialen die veel worden gebruikt zijn hout, metaal en een betonlook. Er wordt veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren, namelijk zwart, grijs en wit. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige gietijzeren vloer, gecombineerd met een stoere metalen kast. Welke meubelen passen bij een industrieel interieur?

Industriële meubelen

Het is lastig om te kiezen uit heel veel verschillen meubelen! Welke bank, fauteuil of eettafel moet ik kiezen om tot een mooi geheel te komen?

Bank en fauteuil
De hoekbank Twenty Five is een van onze populairste producten. Hij wordt veel geplaatst in een industrieel interieur. Deze prachtige hoekbank is gemaakt van missouri stof en heeft een uitstraling van een stoere lederen bank. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren, cognac, antraciet en groen. Alle drie de kleuren passen in een industrieel interieur. Deze prachtige bank is super goed te combineren met onze fauteuils Thirty, Ten, Jouke en nog meer uit deze serie fauteuils!

Tv-meubel en dressoir
Heb je een kamer waar een prachtig tv-meubel of een mooi dressoir in past? Er zijn een aantal prachtige tv-meubels en dressoirs die goed te combineren zijn met de hoekbank Twenty Five en de fauteuils die wij aanbieden. Veel van onze tv-meubels en dressoirs zijn gemaakt van mangohout gecombineerd met metaal. Onze populairste serie is de serie Britt. Daarnaast is het mogelijk om de serie Bas, industrieel of mango te combineren binnen jouw industriële interieur. Houdt altijd rekening met de kleuren op de muren, zoals hierboven is genoemd.

Salontafel
Vaak heb je een salontafel op het oog, maar weet je niet of het helemaal past bij jou gekozen producten. Wij adviseren je om een salontafel te kiezen die gemaakt is van hout en gecombineerd is met metaal. Dit past weer perfect bij een tv-meubel en dressoir die gemaakt zijn van hetzelfde hout. Zo komen kleine maar ook grote details weer terug in het geheel. Een belangrijks aspect bij het inrichten van je woning.


Eettafel met eetkamerstoelen
Nu we de woonkamer voor een groot deel hebben ingericht, voeren we de industriële stijl ook door naar de keuken. Het is fijn om ’s avonds aan een eettafel te zitten die bij jou past! De keuze van een eettafel is vaak lastig. Om in de stoere en robuuste stijl te blijven raden wij je aan om te kiezen voor een eettafel die wederom gemaakt is van hout en metaal. Hierbij denken wij metaal aan de Live Edge eettafel of de eettafel Britt. Deze twee eettafels passen perfect bij de hele inrichting. Bij deze eettafels horen eetkamerstoelen. De perfecte stoelen die bij deze tafels passen zijn de eetkamerstoelen Nine en Two

Industriële Verlichting

De juiste verlichting vinden voor je industriële interieur? Het lijkt een hele uitdaging maar met de juiste kennis is het makkelijker dan je denkt! De huidige trend in verlichting is veel metaal of staal, vaak gecombineerd met robuust touw en/of hout, en laten dit nou precies de elementen zijn voor een prachtige industriële look.

Hanglampen

Tegenwoordig zijn er vele soorten hanglampen om een industriële look te creëren. Op zoek naar een industriële hanglamp?  Zoek dan lampen waar ijzer of staal gecombineerd wordt met een betonlook en met touw of kettingen voor een stoer effect.  

Hanglamp Elisa

Vloerlampen

Vloerlampen zijn weer helemaal hot, en terecht! In deze tijd worden er veel soorten vloerlampen ontworpen en zijn ze niet meer weg te denken in een hedendaags interieur. De 3 poot lamp en ruw afgewerkte vloerlamp is helemaal van deze tijd. Vaak zijn ze verkrijgbaar is verschillende materialen en is de keuze dus groot. Houd je van een rustige industriële uitstraling kies dan voor gladde metalen lamp met rechte lijnen. Ben je juist meer van de speelse effecten? Kies dan voor een ruw afgewerkte vloerlamp.

Tafellampen

Niet te vergeten: Tafellampen! Heb je een mooi dressoir, tv-meubel of sidetable gescoord en wil je deze decoreren? Denk dan aan een mooie industriële tafellamp. De kans is groot dat je een industrieel meubel hebt aangeschaft en daarop dus ook een industriële lamp zoekt. Maar hoe te kiezen? Kijk allereerst naar het materiaal van je meubel. Heb je een metalen meubel? Dan kan je kiezen voor een houten lamp of voor een lamp met een betonlook. Als je een houten meubel hebt is het weer juist mooi om te kijken naar metalen tafellampen. Kijk ook goed naar de grootte: wees niet bang om groots te gaan! Zo valt je eye-catcher tafellamp extra op. Je kunt ook kiezen voor twee kleinere lampen op één meubel uiteraard. Bij smallere en kleinere meubels is het ook mooi om het netjes te houden en te kiezen voor 1 (kleinere) lamp.

lamp mara tafellamp industriele lamp

Accessoires

Om de puntjes op de i te krijgen en er een gezellig huis van te maken kies je natuurlijk voor bijpassende accessoires. Een lege muur is erg saai, wij adviseren om je muur aan te kleden met een mooi wandrek of een leuke klok. Het is erg leuk om een rond wandrek aan je muur te plaatsen, dit zorgt voor een speelse woning. Ook zou je kunnen kiezen voor een wandrek die je zelf samen kan stellen, zoals wandrek Nova.

En om altijd op de tijd te letten bij het inrichten van je woning, hebben wij onze leuke industriële klok Tim en prachtige wandklok Xavi.

We hopen dat jullie met onze producten een stoere en robuuste stijl kunnen creëren en wat hebben aan onze tips! Heb je een mooie foto van jouw interieur met onze producten? Laat het ons dan weten, we vinden het erg leuk om te zien.  

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu