Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Je kamer groter laten lijken?

Hoe laat je een kamer ruimtelijker ogen? HUUS.nl geeft tips!

Gebruik lichte kleuren

Donkere kleuren maken je huis comfortabeler, maar donkere kleuren absorberen ook licht, waardoor je ruimte kleiner lijkt. De lichtere kleuren reflecteren daarentegen het lichte licht door de kamer, waardoor je kamer er groter uitziet. De vloer en muren reflecteren het meeste zonlicht.

Gebruik verschillende vormen

Heb je in een krappe woonkamer de neiging om alleen lange en rechte hoeken te gebruiken? Doorbreek het gebruik van deze rechte meubels en durf ronde items neer te zetten. Denk aan een rond vloerkleed of ronde eettafel die los van de muur staat.

Creëer aparte hoekjes van elkaar

Veel mensen hebben de neiging om in een smalle woonkamer alle meubels tegen de muur aan te zetten. Op deze manier heb je veel loopruimte, maar het lijkt alsof alles in elkaar overloopt. Je kunt dit voorkomen door aparte hoeken te creëren, denk hierbij aan een: zitgedeelte, eethoek, en een speelhoek voor de kinderen. Hierdoor oogt je woonkamer breder en comfortabeler.

Grote meubels

Mensen denken meestal dat het het beste is om veel kleine meubels in een kleine ruimte te plaatsen. Niets is minder waar: kies voor een groter meubilair wat de ruimte juist groter doet lijken, zoals mooie grote hoekbanken. Deze kan je combineren met een mooie poef, bijzettafel en kleine opbergmeubelen.

Meubels op poten

Hoe laat je een kleine ruimte groter lijken? Zet het meubilair op poten! Door meubelen op poten aan te schaffen, creëer je een zwevend effect wat je kamer automatisch ruimer doet overkomen. Door dichter bij de grond te zitten, lijkt je ruimte namelijk kleiner en smaller.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu