Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Mangohout is de perfecte basis voor je industriële meubel. Waarom? Vanwege het prachtige robuuste uiterlijk van deze houtsoort. Geen enkel meubel is gelijk van kleur, structuur en vorm want onze mangohouten meubelen zijn allemaal handgemaakt. Er kunnen ook verschillende kleurschakeringen voorkomen in je mangohouten meubel of meubelserie, want elke mangoboom is uniek!  

Wat zijn de eigenschappen van mangohout? 

  • Natuurproduct
  • Robuust en vintage uiterlijk 
  • Duurzaam 
  • Betaalbaar 
  • Stevig 
  • Warme kleur met verschillende tinten en schakeringen 
  • Kan uitzetten/krimpen

Hoe onderhoud ik mijn mangohouten meubel het beste? 

Mango is een stevige houtsoort, desondanks adviseren we je altijd om een beetje lief te zijn voor je meubels. Vermijd hete of scherpe voorwerpen direct op het hout, gebruik onderzetters en neem je meubel (zeker na morsen) af met een lichtvochtig doekje. Om diepte te geven aan de kleur en het mangohout extra te beschermen tegen vocht en andere invloeden van buitenaf adviseren we om het hout van je meubel maandelijks te behandelen met meubelolie.  

Waar komt mangohout vandaan? 

Van de mangoboom, ook wel de Mangifera genoemd. De roots van de mangoboom liggen in India. Tegenwoordig zie je deze boom bijna overal waar het warm is, bijvoorbeeld in Brazilië en Spanje. Mangohout dat gebruikt wordt voor onze meubelen is eigenlijk een bijproduct van de mangoteelt. Dit betekent dat de bomen worden geplant en gebruikt voor het fruit en niet voor onze meubels. De bomen worden pas gekapt wanneer zij geen tot weinig fruit meer geven, vervolgens wordt er direct een nieuwe boom gepland op de mangoplantage. Een lekker duurzame houtsoort dus!  

Hoe ziet Mangohout eruit? 

Prachtig, al zeggen we het zelf. Mangohout heeft een warme goudbruine houtkleur, met verschillende kleurschakeringen. Deze kleurschakeringen variëren van geel tot rood en soms ook tinten als grijs, zwart en groen. De nerven zijn meestal donkerbruin of zwart van kleur, wat maakt dat meubels van mangohout vaak worden gecombineerd met donkere of zwarte ijzeren poten die deze eigenschap complementeren en accentueren. 

   

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis <br />  retourneren Gratis
retourneren
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Afhalen in<br> Almelo Afhalen in
Almelo
Menu