Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Mangohout is de perfecte basis voor je industriële meubel. Waarom? Het heeft een prachtig, robuust uiterlijk en geen enkel meubel is gelijk van structuur, vorm of kleur. Ze zijn namelijk allemaal handgemaakt. Er kunnen dan ook verschillende kleurschakeringen voorkomen in je mangohouten meubels, want elke mangoboom is uniek! Hieronder vertellen we je natuurlijk graag hoe je meubels het beste onderhoudt.

Wat zijn de eigenschappen van mangohout?

Mangohout is een natuurproduct, waardoor het meteen een robuust en vintage uiterlijk krijgt. Het is duurzaam, betaalbaar en super stevig. Het kan iets uitzetten of krimpen door warmte of kou. Mangohouten meubels passen allemaal goed bij elkaar!

Hoe onderhoud ik mijn mangohouten meubel het beste? 

Dat vertellen we je graag:

  • Voorkom blootstelling aan direct zonlicht en vocht om verkleuring en vervorming te voorkomen.
  • Gebruik een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Droog het meubel daarna af met een droge doek.
  • Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes op het hout.
  • Behandel het hout af en toe met een houtbeschermer of beits om het te beschermen tegen vocht en vuil.
  • Impregneer de tafel met een goede wood polish.

Mango is een stevige houtsoort, desondanks adviseren we je altijd om een beetje lief te zijn voor je meubels. Vermijd hete of scherpe voorwerpen direct op het hout, gebruik onderzetters en neem je meubel (zeker na morsen) af met een lichtvochtig doekje.

Om diepte te geven aan de kleur en het mangohout extra te beschermen tegen vocht en andere invloed van buitenaf adviseren we om het hout van je meubel maandelijks te behandelen met meubelolie.  Leg absoluut geen tafelzeil op de tafel voor een langere tijd, hierdoor kan je meubel niet ademen en kan die wit uitslaan.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je uiteraard graag tips en advies. We moeten hierbij zeggen dat deze onderhoudstips geen garantie bieden. Bij seizoenswisselingen kan het hout wat uitzetten en hierdoor kan het hout gaan klemmen. Dit kan ook weer wegtrekken. Mocht dit niet gebeuren, dan leggen we in deze video uit hoe je dit kan bijwerken.

 

   

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu