Ga naar de inhoud

Marmer

Marmer is hot! Marmer is helemaal terug van weggeweest en is erg populair in het interieur. Niet zo gek natuurlijk, deze steensoort geeft je interieur een luxe en een elegante boost. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren eettafel, een bijzettafel of een haltafel. Tegenwoordig kun je marmer overal in terugvinden en kun je het zo gek niet bedenken. Maar wat is marmer nu eigenlijk?

Laten we daarvoor even teruggaan naar de roots. Marmer bestaat al eeuwen en wordt al heel lang als bouwmateriaal gebruikt doordat het in elke vorm te snijden is. Marmer is ontstaan door een omvorming van kalksteen en kristalstructuur. De structuur lijkt een beetje op een suikerklontje. Het voordeel van dit natuurproduct is dat hij daardoor erg duurzaam is.

Hoe onderhoud ik het beste mijn marmeren meubels?

Om marmeren meubels zo lang mogelijk mooi te houden is regelmatig reinigen een must. Mocht er toch een vlek of een kring in je tafel zijn gekomen, reinig het meubel dan direct. Het is van belang dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Marmer is namelijk erg krasgevoelig waardoor je geen agressieve reinigingsmiddelen moet gebruiken. Een schuursponsje is ook een absolute no-go.

Wat je wel kunt gebruiken is groene zeep, soda of een speciaal reinigingsmiddel voor marmer. Hiermee kan je voorzichtig het marmer schoonmaken met een sopje en een doek of een zachte spons. Let op: wrijf niet te hard maar in ronde bewegingen over het oppervlak. Zo voorkom je krassen. Neem daarna het marmer af met schoon water zodat er geen resten achterblijven. Tot slot droog je het af met een droge doek en je marmeren meubel is weer helemaal zoals nieuw!

Hoe verwijder ik krassen?

Zit er toch een kleine kras in je marmeren meubel? Dan kan je het minder zichtbaar maken door deze te reinigen zoals hierboven is vernoemd. Heb je een diepere kras in het marmer? Probeer deze kras dan voorzichtig te verwijderen met een fijn schuurpapier. Maar let op: ga voorzichtig te werk, want extra krassen maak je zo snel.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.