Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Meer groen in huis met een kamerplant

Mooie meubels van HUUS.nl maken je huis gezellig en sfeervol. Maar wil je je paleisje helemaal afmaken? Ga dan aan de slag met kamerplanten. Een groene plant fleurt elke ruimte op. En dat doe je precies zoals jij wilt. Een paar kleine plantjes, 1 grote of wat er tussenin: met kamerplanten kun je alle kanten op. 

kamerplanten

Net zoals meubels zijn er kamerplanten in allerlei soorten en maten. Maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen: ze geven een ontspannen en natuurlijk gevoel. Dat komt omdat de kleur groen iets met ons doet. Groen staat voor ontspanning en fris. We associëren groen namelijk met het groen van de natuur en de zomer. Daarom is groen rustgevend en stress verminderend. Wie wil dat nou niet?

Pick your plant: welke kies jij?

Je kunt elke ruimte opfleuren met een kamerplant. Of het nu de woonkamer, kantoor, slaapkamer of de badkamer is. Bovendien is er veel keus. Er is voor iedereen wel een geschikte kamerplant te vinden. Planten die super weinig verzorging nodig hebben, groene planten die de lucht zuiveren en bijzondere kamerplanten die nét wat specialer zijn. Ook kun je kamerplanten overal kwijt. Je zet ze in een mooie pot en plaatst ze op een tafel of kast. Of je kiest voor een hanger, die geven een speels effect. Welke plant je ook kiest, houd rekening met de gouden regel: de hoeveelheid daglicht en de luchtvochtigheid per kamer bepaalt welke kamerplant het wel of niet goed doet.

Voor elk interieur een kamerplant

Hoe je huis er ook uitziet, een kamerplant brengt direct leven in de brouwerij. Heb je een minimalistische inrichting? Dan geeft een groene plant een subtiel kleureffect. Of wil je de boel juist lekker opfleuren? Kies dan voor wat meer planten. En zet ze bijvoorbeeld in een groepje bij elkaar. Of ga voor een echte eyecatcher, en kies een grote, opvallende plant uit. 

Wij zijn in ieder geval fan van kamerplanten. En hebben er zeker wat staan thuis en op kantoor. Benieuwd naar onze top 10 kamerplanten? Daar komt ie:

 1. Gatenplant 
 2. Cactus
 3. Bananenplant
 4. Pannenkoekplant
 5. Olifantsoor
 6. Sanseveria
 7. Palmlelie
 8. Vioolbladplant
 9. Kentia palm 
 10. Geldboom

Verzorg je groene huisgenoten goed

Een gezonde kamerplant, dat is wat je wilt. Want een gezonde plant straalt in al haar groenheid. Is je plant niet happy? Dan word jij daar ook niet vrolijk van. De grauwe kleur van dode bladeren doet niet veel goeds met je interieur. Verdiep je daarom eerst in de verzorging van de plant voordat je ‘m koopt. Wil je wel groen in huis, maar heb je geen groene vingers? Er zijn zat kamerplanten die minimale verzorging nodig hebben. Let er ook goed op dat ze staan waar ze willen staan. Sommige planten doen het goed in de volle zon, terwijl anderen daar niet zo blij van worden. Verzorg je de planten goed? En staan ze op hun favoriete plek? Dan krijg je er veel voor terug: meer rust, gezelligheid en natuur in je huis!

Gratis verzenden <br /> boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu