Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Wat leuk dat je van alles wil weten over polyester! Tegenwoordig zijn veel items gemaakt van deze stof, dus waarschijnlijk heb je wel een meubel in huis staan gemaakt van polyester. Polyester is een synthetische vezel die licht, duurzaam, vormvast, kreukvrij en isolerend is. Polyester wordt vaak gebruikt in combinatie met stoffen als katoen, wol en viscose. Maar hoe ga je het beste om met meubels gemaakt van polyester?

Hoe onderhoud ik mijn Polyester meubels?

Polyester schoonmaken in makkelijke stappen:

  • Hoezen van banken/kussens/stoelen kunnen tot 40 graden gewassen worden in de wasmachine.
  • Stofzuig de bank of stoel regelmatig zodat er geen vuil ophoopt tussen de stof.
  • Neem de bank/stoel maandelijks af met een vochtige doek.
  • Zorg dat de bank/stoel meteen vanaf het begin geïmpregneerd wordt. Herhaal dit jaarlijks.

Synthetische stoffen als polyester kunnen krimpen bij hoge temperaturen, dus mocht je een hoes van polyester willen wassen, doe dit dan op maximaal 40 graden. Nog beter is met de hand, zo weet je zeker dat het goed gaat. Er zijn een paar makkelijke manieren om polyester te onderhouden, zoals het regelmatig stofzuigen van de bank met de juiste borstel als opzetstuk. Vuil in de bank kan er namelijk voor zorgen dat de vezels gaan schuren en zo slijt de bank sneller.

Maandelijks kan je bank goed afnemen met warm water en een microvezel-doek. Je zult zien dat je hiermee ook al snel veel vuil en vlekken eruit krijgt.

Wij raden altijd aan om je bank te impregneren met een impregneermiddel. Dit zorgt ervoor dat je meubel echt een stuk langer mee gaat en vlekken makkelijker te verwijderen zijn. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en zo hoef je je weinig zorgen te maken als je kop koffie per ongeluk over de bank gaat! Houd er rekening mee dat dit impregneermiddel niet gebruikt kan worden op velours -en adorestof.

Is Polyester geschikt voor huisdieren?

Polyester en fluweel stof is erg strak geweven, dus het kan wel wat hebben. De haren zijn makkelijk te verwijderen met een roller en ook vlekken haal je er relatief makkelijk uit. Als je een kat hebt die het fijn vindt om zijn of haar nageltjes in de stof te zetten, dan is polyester niet zo’n goede keuze.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu