Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

3 tips voor minimalistisch wonen

Bij minimalistisch wonen gaat het niet om zo min mogelijk spullen hebben, maar vooral om het houden van de juiste spullen. Dit kan een grote uitdaging zijn. Met behulp van onze 3 tips hoeft dit niet zo te zijn en zorg jij ervoor dat je huis rust en warmte uitstraalt.

1. Rust in huis is de basis

Heb je wel eens goed om je heen gekeken? Hoe meer spullen, hoe meer onrust in huis. Geef daarom je rondslingerende sleutels, stapel papieren op de keukentafel of de schoenen bij de voordeur een plek waar het opgeborgen kan worden. Een minimalistische look vraagt om een opgeruimde start. Wees daarom kritisch en neem maandelijks de tijd om al je kamers langs te gaan en onnodige accessoires een nieuw plekje te geven. Maak je buurvrouw blij, gooi het in de prullenbak of verkoop het. It’s up to you!

2. Houd het simpel

“Less is more”, staat centraal bij een minimalistisch interieur. Maak gebruik van rustige, natuurlijke kleuren en haal onnodige dingen uit het zicht: alles wat afleidt, is not necessary. Nu zie ik je denken: wordt mijn huis dan niet erg saai? Zeker niet, een minimalistisch interieur is juist warm, sfeervol en erg functioneel als je het goed aanpakt. 

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Een nieuw meubel kopen is iets lastiger bij een minimalistisch huis (of interieur). Want we willen immers niet dat ons hele huis volstaat! Rust is zoals eerder gezegd de basis. Een slimme manier is bijvoorbeeld om meubels te gebruiken die meerdere functies hebben. Jeppe kan je bijvoorbeeld gebruiken als bureau maar ook als opbergkastje waar je leuke accessoires op zet en je sleutels in opbergt. Het voordeel van multifunctionele meubels is dat je ze op verschillende manieren kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Poef Sara die je easy overal mee naartoe neemt. 

Naast een minimalistisch interieur zijn er nog twee woonstijlen die helemaal hot zijn en erg goed bij deze stijl passen! Dan hebben wij het over Japandi en de Scandinavische woonstijl. Benieuwd naar deze twee woonstijlen? We leggen het graag aan je uit in de deze blogs.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu