Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

5 tips voor meer sfeer in huis

De woonkamer is het middelpunt van ons huis, waar we veel tijd doorbrengen. Laten we het daarom extra gezellig maken! Heeft jouw woonkamer nog wat warmte nodig? Met deze 5 tips creëer je een aangename, knusse sfeer.

1. Verlichting doet wonderen

Een gezellige woonkamer valt of staat met een aantal essentiële elementen, en verlichting is daar absoluut een van! Naast functionele verlichting, vaak afkomstig van bovenaf zoals spotjes of sfeervolle hanglampen, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan sfeerverlichting. Een vloerlamp naast de kast, een trendy wandlamp boven de bank of een tafellamp op het tv-meubel voegen zeker gezelligheid toe aan de woonkamer.

2. Zeg ja tegen ronde vormen


Hoekige vormen in een woonruimte kunnen vaak een geordende of strakke uitstraling geven, maar dat is niet per se het eerste waar je aan denkt als het om gezelligheid gaat. Om je woonkamer knusser en zachter te laten ogen, is het een goed idee om te kiezen voor ronde vormen. Denk bijvoorbeeld aan een ovale salontafel, een vloerkleed zonder hoeken of wanddecoratie in een vrijere vorm. Hierdoor ontstaat een betere balans en een warmere sfeer in de ruimte.

Daarnaast kan een woonkamer waarin bijna alle items rechthoekig zijn, snel te geordend en ‘hokkerig’ overkomen. Met ronde vormen verzacht je de ruimte en zorg je voor een gebalanceerde uitstraling. Verhoog het niveau van rondheid in huis met accessoires zoals lampen, vazen, vloerkleden, bloempotten en kussens. Ook nemen ronde poefen, ovalen bijzettafels en kleine krukjes weinig ruimte in beslag en doorbreken ze een hoekig karakter.

3. Zachte materialen

Knusse materialen brengen warmte en comfort in huis. Bovendien dragen ze bij aan een aangename akoestiek. Denk aan een lekker zacht vloerkleed, een gezellige poef, een bank bezaaid met kussens, een mooi plaid of een wandkleed van macramé. Je zult direct merken dat je huis veel gezelliger aanvoelt.

4. Ga voor warme kleuren

Soms vallen we in de valkuil van neutrale tinten uit angst voor te veel gedoe. Maar, geloof het of niet, de grootste verandering en impact bereik je vaak met een kleurverandering. Een eenvoudige, maar doeltreffende stap om jouw woonkamer tot leven te brengen, is het omarmen van warme kleuren.

Warme kleuren hebben de kracht om een directe en uitnodigende sfeer te creëren. Dus, waarom niet een stapje verder gaan en verschillende bruintinten mixen voor een prachtig ton-sur-ton effect? Denk aan rijke karamelkleuren, diep chocoladebruin en warme aardetinten. Door deze kleuren slim te combineren, geef je jouw woonruimte een warme en gezellige uitstraling.

5. Berg juist niet alles op


Kasten zijn superhandig in je woonkamer, maar het is zonde om alles achter gesloten deuren te verstoppen. Laat zien wat jouw stekje uniek maakt! Een open kast is hiervoor perfect en biedt genoeg ruimte om je persoonlijke stijl te tonen. Laat je persoonlijkheid spreken door leuke vaasjes en kunstwerken met een bijzonder verhaal in het zicht te zetten. Meer inspiratie nodig om je kast een eyecatcher te maken? Lees onze blog: zo richt je jouw kast stijlvol in.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu