Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Er is bijna geen enkele stof zo veelzijdig en klassiek als bouclé. De stof is gemaakt van 95% polyester en 5% wol. De naam van de stof komt uit het Frans en betekent ring, lus of slinger. Bouclé is zacht, warm en er ontstaan niet zo snel haaltjes of lussen in de stof. Heel handig als je zelf een beetje onhandig bent! Nog belangrijker is natuurlijk om te weten hoe je bouclé goed onderhoud en schoonmaakt. Zo geniet je het langst van je nieuwe meubels!

Hoe onderhoud ik mijn Bouclé meubels het beste?

In makkelijke stappen:

  • Stofzuig je nieuwe bouclé meubel regelmatig.
  • Bij vlekken: te verwijderen met warm water of zachte vlek-verwijderaar door te deppen.
  • Ruw de haartjes regelmatig op.

Wij raden iedereen met een bouclé meubel altijd aan om het meubel in te sprayen met impregneermiddel. Dit beschermt je meubel op de beste manier tegen vlekken. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je nieuwe meubel! Onderhoud de stof daarom goed. Haal er regelmatig de stofzuiger overheen, zo verwijder je alle kruimels, stof en haren van de stof.

Mocht er toch een vlek in de stof zijn gekomen, is dit geen reden tot paniek. Probeer eerst met een beetje warm water de vlek er voorzichtig uit te deppen. Let op dat je niet gaat wrijven, dit is niet goed voor de geweven stof. Mocht het met warm water toch niet helemaal lukken, probeer het dan te reinigen met een zachte vlekverwijderaar. Agressieve middelen mogen niet gebruikt worden! Dit zal de stof namelijk beschadigen en zal voor lelijke vlekken zorgen. Naast de textiel care kit is het goed om te weten dat de haartjes van de stof regelmatig opgeruwd moeten worden. Het opruwen is gelukkig erg makkelijk. Wrijf de haartjes in tegengestelde richting zodat ze niet platgedrukt liggen.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu