Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Dit zijn de trendkleuren van 2023

Roze en groen, het zijn misschien niet de kleuren waar je meteen aan denkt als je hebt over je interieur. Wij gelukkig wel, want het zijn de trendkleuren van 2023. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje, zodat jouw inrichting straks helemaal up-to-date is!

Groen is eigenlijk nooit weggeweest

In bijna elk Nederlands huishouden vind je de kleur groen terug. Donkergroen, mintgroen, mosgroen, het is allemaal even leuk! Vooral als je het samen ziet met andere groene kleuren. Donkergroen is de makkelijkste kleur als je experimenteren. Dit omdat het makkelijk te combineren is met andere kleuren (zoals de andere trend, roze), maar ook met de rest van je interieur. Daarnaast heeft donkergroen een chique uitstraling!

Als je het misschien wat veel vindt om meteen te gaan voor een groene bank of groene stoelen, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een paar mooie, groene kussens, of een toffe salon– of bijzettafel. Je zou het niet verwachten, maar ook in deze meubels is groen een hit! Wat dacht je bijvoorbeeld van salontafelset Mae, of bijzettafel Jade. Die laatste kan je ook gebruiken als kruk. Win-win!

New kid on the block; roze!

Roze, we snappen dat je er misschien een beetje bang van wordt. Het is een best heftige kleur en heel veel mensen zullen het toch nog een beetje associëren met een meidenkamer. Maar pink it is! Je kan er nu echt niet meer omheen. We zullen je een beetje op weg helpen, want hoe voeg je roze toe aan je interieur zonder dat het een zuurstokparadijs wordt?

De truc is om het hier simpel te houden. Laat de kleur spreken zonder dat het te overheersend wordt. Een roze bank is heel gaaf, maar wel meteen een echt statement piece en daar moet je wel nét van houden. Ook hier kies je makkelijker voor mooie roze accessoires. Een prachtige poef, een vloerkleed. Een paar roze kussens erbij en je komt een heel eind. Die kussens verkopen we helaas niet online, maar als je langsgaat bij één van onze winkels in Hengelo, Hazerswoude-Rijndijk of Apeldoorn, dan kunnen ze je daar beter helpen.

Ook kiezen voor een neutraal interieur met één pop of colour is tof! Zo ga je mee met de trends zonder een compleet interieur om te gooien. De roze fauteuil Vivian is dan een heel goede toevoeging. Naast dat die heerlijk zit is dit natuurlijk precies in lijn van de trendkleuren. Als je een roze stoel toch een stap te ver vindt dan heb je geluk; stoel Vivian is er ook in 4 andere kleuren, waaronder groen.

De perfecte match; groen en roze

Als je echt lef hebt in je interieur kan je ook kiezen om groen en roze te combineren. Wij vinden dat fantastisch, maar ook hier snappen we dat de stap misschien een beetje groot is. Gelukkig is groen behoorlijk tijdloos, dus dat scheelt. En ook een heel groen interieur met een paar roze accenten is tof!

Hieronder zie je dat we roze accessoires, zoals het vloerkleed Sweep en roze poef Sara, gecombineerd worden met een donkergroene bank. Om het groene dan wel terug te laten komen vinden wij kruk Jade een goede toevoeging. Zo houd je het in balans zonder dat het te extreem wordt. Als je deze items vervolgens combineert met ‘makkelijkere’ kleuren als beige, wit en zwart dan kan er niet veel fout gaan!

Ben jij al fan?

We kunnen bijna niet geloven dat je niet je hele huis roze en groen wil maken na deze blog, maar als dat niet zo is ben je waarschijnlijk fan van een andere stijl. Iets minimalistischer misschien? Kies dan voor de Japandi stijl, de perfecte combinatie tussen Scandinavisch en Japans design. Of toch iets minder kleurrijk? Dan is de trend van een zwart interieur misschien wat voor je! Via huus.nl/blog lees je er meer over. Tot de volgende keer!

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu