Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Een meubel gekocht gemaakt van eco-leer? Wat een goede keuze! Eco-leder is een combinatie van polyester en leer. Het leer is restleer, dus goed voor het milieu! Maar je bent hier niet voor niets, je wil graag weten hoe je het het beste schoonhoudt. En wij gaan je dat vertellen!

Hoe onderhoud ik mijn Eco-lederen meubels?

Eco-leder is makkelijk schoon te houden, relatief duurzaam en heeft een echt lederen uitstraling. Hoe je onderhoudt? Dat lees je hieronder in makkelijke stappen:

  • Zorg dat je het meubel impregneert.
  • Neem het meubel af met een licht vochtige doek.
  • Neem eventuele vlekken af met een oplossing van milde zeep met warm water.
  • Pas op met direct zonlicht; dit kan eco-leder uitdrogen of verkleuren.

Eco-leer vraagt eigenlijk weinig onderhoud omdat deze van nature al waterbestendig en vlekbestendig is. Wil je jouw meubel toch extra beschermen? Dan raden we je aan om je eco lederen meubel goed te laten impregneren en dit jaarlijks te herhalen. De behandeling van eco-leer is hetzelfde als een stoffen of microvezel meubel, dit omdat de toplaag gemaakt is van textiel. Wij raden het dus af om een care kit te gebruiken voor echt leer, hierdoor kunnen vlekken ontstaan!

Is Eco-leder bestand tegen huisdieren?

Het voordeel van eco-leder is dat scherpe nageltjes van huisdieren hier niet snel in blijven haken. Daarnaast is het makkelijk schoon te houden. Haren, huidschilfers en vuil kun je gemakkelijk verwijderen door regelmatig de bank te stofzuigen. Natuurlijk kan alles kapot, maar eco-leder is hierbij een goede keuze!

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu