Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Wauw, ben jij ook helemaal verliefd op deze prachtige stof? Ribstof zie je steeds meer tegenwoordig en wij begrijpen helemaal waarom. De stof wordt gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester, katoen en poly-acryl. Ribstof is uitermate geschikt voor intensief woongebruik, want naast een warme uitstraling, gaat het lang mee en is het een erg sterke stof.

Hoe onderhoud ik mijn Ribstof meubels?

Het onderhouden van je ribstof meubelen in makkelijke stappen

  • Ruw de haartjes regelmatig op.
  • Zorg dat de ribstof meubels goed geïmpregneerd zijn.
  • Je kan ribfluweel wassen op 30 graden.
  • Vlekken poets je eruit met milde zeep en warm water.

Om uw ribstoffen meubelen nog langer mooi te houden is het belangrijk om de haartjes zo nu en dan voorzichtig op te ruwen. Gebruik voor het opruwen een licht vochtige doek en wrijf die over de stof zodat de haartjes weer overeind gaan staan. Dit kun je eventueel ook doen met een kledingborstel.

Wij adviseren om je ribstoffen meubels voor gebruik eventueel te behandelen met een protector spray voor extra bescherming tegen vet, water, olie en andere vlekken. Ribfluweel kan je gewoon wassen in de wasmachine op 30 graden, zonder wasverzachter. Houd er wel rekening mee dat de stof zijn kleur iets kan kwijtraken als die gewassen wordt. Dit gebeurt sneller bij donkere kleuren dan lichtere kleuren.

Is Ribstof bestand tegen huisdieren?

Een ribstof meubel is wel geschikt tegen de nagels van je huisdier, maar het is daarentegen minder makkelijk om schoon te houden. In de zachte ribstof blijven namelijk makkelijk haren van je huisdier zitten wat moeilijk te verwijderen is. Daarnaast is het lastiger om eventuele vlekken te verwijderen.

Hopelijk heb je iets aan deze informatie en houd je op deze manier je meubels zo lang mogelijk mooi. Ben je alsnog op zoek naar een nieuw interieur of ben je benieuwd naar nog meer onderhoudstips? Klik hieronder verder!

Let op, je draagt altijd zelf verantwoordelijkheid voor het goed onderhouden van de meubels. We geven je graag tips en adviseren met alle liefde, maar wij geven geen garantie op deze onderhoudstips.

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu