Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Trend: organisch gevormde eettafels

Organische vormen in het interieur zien we steeds vaker terug en zijn onderdeel van de trends van 2022 en 2023. Dit zien we niet alleen terug bij salontafels of banken maar juist ook bij de vorm van de eettafel. Maar wat zijn die organische vormen nu precies en hoe weet je voor welke tafel je moet kiezen? Tijd om er wat dieper op in te gaan.

Wat is een organische eettafel?

Een tafel met organische vorm bestaat uit een blad met verschillende rondingen. Dankzij de uit de natuur afgeleide zachte vormen hebben organische eettafels een uitnodigende, speelse uitstraling. Met een organische eettafel breek je dan ook gemakkelijk de strakke, rechte lijnen in je interieur. Er zijn zowel rechthoekig gevormde organische eettafels als ronde, vierkante of tafels in niervorm verkrijgbaar. Het is maar net wat jij wilt. En juist doordat iedere organische eetkamertafel zijn eigen vorm heeft, is elke uitvoering uniek.

Deens ovaal

Eén van de organisch gevormde eettafels die je steeds vaker ziet is Deens ovaal. Tafels in de vorm Deens ovaal zijn te herkennen aan de afgeronde hoeken en rechthoekige tafelbladen met een kleine bolling in de rand. Hierdoor ontstaat er bijna een ovale tafel. Bij een Deens ovale eettafel is de kopse kant wel recht waardoor er een volwaardige zitplaats ontstaat. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt en de kopse kant altijd wil gebruiken als plaats om aan te zitten. Op die manier ga je erg effectief om met de ruimte die je hebt.

Deense ovale tafels zijn eigenlijk een mix tussen twee stijlen. Minimalistische, ingetogen met een verfijnde design en een stoer accent. Perfect dus voor verschillende interieurstijlen. En dankzij het doordachte ontwerp en materiaalgebruik voegt het nét een beetje extra persoonlijkheid toe.

Eettafel Mette

Goede kans dat je de Deens ovale eettafel Mette al bent tegengekomen in onze woonwinkels. De tafel is helemaal de trend van nu, gemaakt van mangohout en licht afgewerkt.

Eettafel Tablo

Creëer jouw ideale eethoek met eettafel Tablo. Deze eettafel heeft afgeronde hoeken en een speelse V-poot. Tablo is verkrijgbaar in essenhout en in eikenhout en heeft een minimalistisch effect.

Eettafel Tabassum

Net als een Deens ovale tafel heeft de Eettafel Tabassum afgeronde hoeken. De tafel is gemaakt van een gerecycled en teak hout. Dit geeft een mooie houttekening op het blad van de tafel.

Welke stoelen kies je bij een organische eettafel?

Geen goede eethoek zonder goede eetkamerstoelen. Kies voor eetkamerstoelen met een velvet zitting voor een chique uitstraling, bijvoorbeeld voor in een Hotel Chique interieur. Voor een knusse en zachte uitstraling kies je voor stoelen met een zachte stof. Wil je juist een industriële uitstraling creëren? Kies dan voor eetkamerstoelen in leder of Missouristof.

Om een mooi geheel te krijgen in je eethoek, raden we je aan om de ronde vormen van de tafel ook terug te laten komen in de stoelen. Omdat een Deens ovale eettafel een lange, rechte zijde heeft, kun je ook heel goed kiezen voor een eetkamerbank. Door het combineren van een eetkamerbank met eetkamerstoelen creëer je een speels effect in de eetkamer.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu