Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Trendalert: smoke glas verlichting

Of je nu fan bent van een klassiek interieur of meer gaat voor een robuuste, industriële inrichting: bij al die verschillende stijlen passen lampen met smoke glas heel goed. Dit zien we dan ook steeds meer terug binnen de huidige interieurtrends. Dat is ook niet gek want de bollen geven niet alleen meteen een sfeervolle uitstraling, maar voegen ook een vleugje stijl en elegantie toe.

Het kiezen van de juiste lamp en verlichting kan in het algemeen al best een uitdaging zijn. Voor welke stijl kies je? Welke soort lichtbron en waar plaats je het? Vooral de hanglamp boven je eettafel is vaak een belangrijke beslissing, want als ‘ie eenmaal zit verplaats je deze niet meer zo snel. En dan wil je natuurlijk ook voor een lamp kiezen waarmee je de stemming kunt bepalen. Een lichtbron met verstelbare kleuren en lichteffecten zijn dan ideaal. En die komen ook nog eens supermooi uit in verlichting met glazen bollen.

De voordelen op een rij

Tof zijn ze hé? Maar naast dat ze er stijlvol uitzien zorgen de verschillende bollen voor ontzettend veel dynamiek in de ruimte. Een lamp gemaakt van rookglas is dus niet alleen mooi om te zien wanneer de lamp aanstaat, maar ook wanneer de lamp uitstaat is een rookglas hanglamp luxe en sfeervol om te zien. Maar welke keuzes heb je allemaal?

Transparant of spiegelglas:

Rookglas kan transparant zijn, je kan er dan doorheen kijken. Maar soms lijkt het op spiegelglas, dan kan je er nauwelijks doorheen kijken. De kleur van rookglas kan dan ook verschillen. Toch zijn het meestal vrij donkere kleuren zoals: grijs, zwart en (roest)bruin.

Voor woon- en eetkamer

Smoked glas zorgt als het ware voor een dempend licht, wat een sfeervolle uitstraling geeft. Maar daardoor is het dus eigenlijk niet per se een geschikte lamp voor een (thuiswerk)kantoor. Maar juist wel voor in de woonkamer of boven een eettafel, een plek waar je graag sfeer wilt creëren.

Combineren & stylen

Rookglas is een neutrale kleur die goed past bij verschillende interieurstijlen en kleuren. Het ontwerp van een lamp kan echter wel specifiek passen bij een bepaalde stijl. Bijvoorbeeld, lampen met rookglazen bollen zoals de hanglamp Adriaan zijn perfect voor zowel retro als modern interieur. Maar een hanglamp met kapjes of lampjes in verschillende vormen, zoals de hanglamp Bauke past perfect in een industrieel interieur. De hanglamp Vivien komt daarentegen in bijna elke interieurstijl tot zijn recht.

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu