Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Zo maak je een grotere ruimte knus

Een kleine woonruimte inrichten kan een uitdaging zijn, maar een grote ruimte inrichten misschien nog wel meer! Vaak zie je dat het lastig is om voor sfeer en knusheid te zorgen. Tijd voor een aantal praktische tips om je op weg te helpen!

1. Creëer zones

Lege wanden vul je in één klap op met wandkasten. Een kast met dichte én open gedeeltes geven een speelse uitstraling en zijn ook nog eens handig. Je hebt namelijk opbergruimte en de mogelijkheid van decoraties in één. Wil je de ruimte liever open laten? Gebruik dan een open kast als scheidingswand. Zo deel je die goed in:

Vakkenkast indelen

• Plaats er een leuk tafellampje in voor sfeer en een extra lichtpunt.
Ga voor groen! Met een kunstplant in een leuke vaas heb je geen omkijken naar het water geven én creëer je een warme sfeer.
• Zet er persoonlijke accessoires in die voor jou van waarde zijn. Een mooi erfstuk, een leuke herinnering of een souvenir uit een land waar je bent geweest. Zo geef je het een persoonlijke touch. 
• Houd het rustig: 1 of 2 lege vakken mag best! Zo geef je pronkstukken de aandacht.

HUUS.nl BePureHome kasten opbergkasten kast legacy sfeerfoto

2. Zorg voor juiste verhoudingen en royale meubels

Een grote ruimte vraagt om grote en royale meubels. Door gebruik te maken van grote items en accessoires vul je de ruimte beter en creëer je een rustig geheel. Maar niet alleen grote royale meubels zijn de sleutel tot succes. Gebruik meerdere niveaus in de ruimte, zoals een hoek met een bank en een koffietafel op een lagere hoogte. Dit kan de ruimte visueel afbakenen en de sfeer knusser maken.

Toon daarnaast lef en durf meubels vrij in de ruimte te zetten. Zet de bank bijvoorbeeld nét een stukje van de muur af. Zo creëer je een hoekje met een eigen functie. Daarnaast kan een lekkere grote eettafel zoals de eettafel Tabassum of de eettafel Steve echt de eyecatcher van de kamer zijn. Zet er toffe eetkamerstoelen bij zoals de stoel Ace of stoel Paulette en maak het af een mooie grote hanglamp zoals hanglamp Adriaan en voila!

3. Ga voor verschillende (zachte) materialen

Soms klinkt een grote ruimte erg hol en is de akoestiek wat slechter. Wil je niet steeds een echo horen? Zet dan verschillende stoffen meubels en accessoires in de ruimte. Het toevoegen van vloerkleden of tapijten dragen hier ook heel goed aan bij. Daarnaast maken ze de ruimte visueel kleiner en de sfeer intiemer. Wil je het extra knus maken? Kies dan voor zachte stoffen zoals velours, bouclé of wol. Deze kun je heel goed terug laten komen in eetkamerstoelen of in een lekkere grote fauteuil zoals de Woolly. Extra voordeel: het zit ook nog eens lekker!

En last but not least: goede verlichting doet wonderen. Zachte verlichting zoals kaarsen of LED-filament lampen dragen heel goed bij aan een warme en sfeervolle uitstraling. En wanneer we het hebben over hanglampen denk dan ook eens buiten de hokjes. Hang ‘m bijvoorbeeld in een willekeurige hoek van de kamer! Dit geeft een speels maar ook sfeervol effect.

4. Gebruik de muren in je voordeel

Vaak zie je dat meubels tegen de muur aan staan. Een bank middenin je woonkamer kan namelijk wat onhandig zijn. Maar zet ze eens niet zo strak tegen de muur aan en plaats ze van de wanden af. Het resultaat? De ruimte voelt knusser aan én je behoudt het ruimtelijke gevoel. Win-win.

En weet je überhaupt niet wat je met die grote muren aan moet? Hieronder nog een paar andere tips! 👇

• Schilder ze in een leuke warme kleur zoals tinten in het roze, geel, rood of bruin. Dit geeft een gevoel van knusheid en geborgenheid.
• Ben je wel fan van behang? Kies dan voor een rustig design.
• Kies voor enkele grote eyecatchers aan de muur zoals schilderij Fiona, of wanddecoratie Ato.

Shop Hoekbank Statement hier 👈

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu