Verkozen tot beste woonwinkel van Overijssel door

Maximalisme: haal het maximale uit je interieur

In dit najaar zien we de woontrend maximalisme helemaal weer terugkomen. Maximalisme is een interieurstijl die ruimte biedt voor persoonlijkheid én expressie. Ideaal voor interieurliefhebbers die houden van een gedurfde en uitgesproken stijl.

In tegenstelling tot de minimalistische stijl, zoals bijvoorbeeld de Japandi stijl die zich kenmerkt door een sobere strakke vormgeving, is het maximalisme juist gericht op overdaad. Durf jij het aan?

Meer dan alleen een functionele ruimte

Maximalisme bestaat natuurlijk al langer, maar de huidige trend wordt in een modern jasje gestoken. Dat betekent: een mix van eclectische prints en gedurfde kleurcombinaties. Maar ook een combinatie van zachte pasteltinten en felle kleuren zorgen voor een frisse wind in je interieur.

Daarnaast is een opvallende eigenschap het gebruik van statement meubels met felle kleuren, patronen of vormen. Ook kunst en het gebruik van verschillende kleurcombinaties transformeren je huis tot een maximalistisch paradijs. Uitbundige eyecatchers aan de wand maken het geheel af.

Kleurrijke paletten

Kies gedurfde en levendige kleurencombinaties voor je muren, meubels en accessoires. Denk aan smaragdgroen, paars of lila en en koningsblauw. Om te vermijden dat het schreeuwerig wordt, raden we aan om je te houden aan een palet van vier kleuren. Met die regel van vier kan je alle meubelstijlen mixen, van strak tot uitbundig. Extra pit creëer je door hier en daar een patroon of print toe te voegen aan je kleurenschema.

Voorkom chaos

Maximalisme mag juist veel zijn, maar niet te druk. Anders oogt het snel rommelig. Houd je aan een kleurschema voor een stap in de goede richting. Daarnaast is het belangrijk dat je alles zoveel mogelijk opruimt. Een maximalistisch interieur is een organized mess: gedurfd maar stijlvol. Om chaos te vermijden, kan je verschillende hoekjes creëren waar je helemaal los gaat.

Een touch of maximalisme: vijf tips

Vind jij de woontrend maximalisme heel tof maar nét te veel voor je eigen interieur? Dat kunnen we ons best voorstellen. De mate van expressie en kleuren kun je heel makkelijk aanpassen naar je eigen voorkeuren. Het gaat erom dat je evenwicht vindt dat bij jouw persoonlijke stijl past. Hieronder een vijf praktische tips om toch een ‘touch of maximalisme’ toe te voegen aan jouw interieur.

1. Accentmuur: Kies één muur in een kamer om te schilderen in een levendige kleur. Dit zal meteen een pop van kleur toevoegen zonder overweldigend te zijn. Als je het nog subtieler wilt maken, kies dan voor een iets lichtere tint van een kleur die al aanwezig is in je interieur.

2. Kleurrijke accessoires: Voeg kleur toe met accessoires zoals kussens, plaids, vazen, lampenkappen en schilderijen. Deze items zijn gemakkelijk te vervangen als je ooit van gedachten verandert en willen experimenteren met nieuwe kleuren. Tip: kom langs in 1 van onze 3 woonwinkels voor de leukste woonaccessoires én advies van onze verkoopadviseurs.

3. Kleurrijke vloerkleden: Leg een kleurrijk tapijt of vloerkleed neer om een kleurrijk accent op de vloer te creëren. Dit kan een groot effect hebben op de algehele uitstraling van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan vloerkleed Liberal, vloerkleed Bouquet of vloerkleed Sweep.

4. Verlichting: Voeg kleur toe via lampenkappen, staande lampen of kroonluchters. Het juiste licht kan de kleuren in je interieur accentueren en zorgen voor een warme sfeer.

5. Planten en bloemen: Groen is een geweldige kleur om aan je interieur toe te voegen. Voeg planten en bloemen toe in kleurrijke potten en vazen om een frisse en levendige uitstraling te creëren. (Ook te vinden in onze woonwinkels!)

Shop nog meer kleurrijke items

HUUS BePureHome banken rodeo chaise velvet geel links

Volg ons op onze socials!

Gratis verzenden <br />  boven €100,- in NL&BE Gratis verzenden
boven €100,- in NL&BE
Gratis retourneren <br /> in webshop Gratis retourneren
in webshop
Elke week <br />nieuwe acties Elke week
nieuwe acties
Bezoek 1 van onze<br> 3 woonwinkels Bezoek 1 van onze
3 woonwinkels
Menu