Ga naar de inhoud

Stylingtips voor blauwe tinten in je interieur

Eén ding is zeker: er is niets zo veranderlijk als interieurtrends. Waar vorig jaar roze en groen nog werden genoemd als de trendkleuren van 2023, zien we steeds vaker blauw ook terugkomen. Gelukkig is een muur vaak zo geschilderd en een nieuwe frisse kleur doet dan ook wonderen. Maar misschien vind je het fijner om het op een andere manier door te voeren in je interieur. Ook daar hebben we leuke tips en tricks voor. Lees je mee?

Rust en balans

Blauw brengt rust en geeft balans. Iets wat we dit jaar allemaal goed kunnen gebruiken. Het leuke aan de pure blauwtint is; het is uitgesproken en excentriek maar tegelijkertijd ook rustgevend en kalmerend.

De kleur blauw is ook vaak gekoppeld aan de zee en de lucht, wat kan bijdragen aan een gevoel van ruimte en vrijheid in een kamer. Blauw kan ook een gevoel van elegantie en verfijning geven als het in een rijkere tint wordt gebruikt. Het kan ook worden gecombineerd met andere kleuren, zoals wit of grijs, voor een rustige en serene uitstraling. Al met al past de groenblauwe kleur zowel bij een simpel en minimalistisch als bij een bruisend, kleurrijk interieur.

Er bestaan natuurlijk heel veel verschillende soorten blauw: van pastel tot licht en donkere diepe blauwtinten. Als je blauw aan je interieur wilt toevoegen kun je voor heel veel of een klein beetje blauw gaan. Kies bijvoorbeeld voor een servies in kobaltkleur en zet ze achter de ramen van een mooie vitrinekastHet fijne aan accessoires in blauw, is dat je ze heel eenvoudig kunt verplaatsen, vervangen of combineren. Zo kun je heel gemakkelijk spelen met de hoeveelheid van de kleur die je toevoegt.

Blauw in verschillende woonstijlen

• Hotel chique – Mix het met donker hout en zilver en gee de kamer een rijk en luxe gevoel. Voeg er wat toffe antieke meubels bij en dit gevoel wordt alleen maar versterkt. Bij Hotel Chique zien we blauw dan ook niet alleen terugkomen in woonaccessoires en meubels maar ook op de vloer, muren en zelfs het plafond.

• Pastel zacht – Blauw met lichtroze is een stijlvolle match. Wanneer je kiest voor een pastel, poederroze tint creëer je vanzelf een zachte en warme sfeer. Deze sfeer nog meer benadrukken? Kies voor een roze vloerkleed bij een groot blauw meubelstuk zoals een fauteuil of bank.

Modern Scandinavisch – Als je van simplistisch en strak houdt kan blauw mooi worden toegepast in de vorm van accessoires of decoratie. Ga voor blauwe fotolijstjes, kandelaars en vaasjes. Houd de basis wit met licht hout en eventueel een kleine touch zwart.

• Boohoo/natuurlijk – In een interieur met veel natuurlijke kleuren en aardetinten combineer je juist riet, rotan en hout met de warme kleur van blauw. Durf gek te doen en voeg er ook eens geel, terracotta of bruin aan toe!

HUUS eleonora fauteuils fauteuil vivian blauw

Voor wie van less is more houdt

Liever iets minder kleurrijk? Japandi design is here to stay! Maar, wat is Japandi nu precies en hoe zorg je ervoor dat dit goed in je huidige interieur past? Wij vertellen je er alles over. Klik op de afbeelding en lees meer!

Volg ons op onze socials!